DNB Markets: Dette er årets 10 nyttårsraketter

DNB Markets rykker ut med en portefølje bestående av 10 aksjer som kan gjøre det ekstra skarpt i ukene rundt nyttår. Blant aksjene finner vi både REC og Songa Offshore.

Foto: Scanpix
Børs

DNB Markets lanserte tirsdag sine nyttårsraketter på Oslo Børs."I årene fra 1983 til 2011 har OSEBX i gjennomsnitt steget med 5,1 prosent i perioden fra 20. desember til 6. januar påfølgende år. Videre ser vi at kun ved to anledninger (ved årsskiftet 1990/91 og årsskiftet 2006/07) var indeksen ned i samme tidsrom, og da med henholdsvis 1,4 og 2,0 prosent. Videre kan vi observere at aksjer med en negativ avkastning for året pr 14. desember gjorde det bedre enn markedet gjennom den beskrevne perioden. Ser vi på de siste 12 årene gjorde en portefølje av årets taperaksjer det bedre enn OSEBX-Indeksen i samtlige tilfeller, og det med en gjennomsnittlig meravkastning på 5,7 prosentpoeng", skriver meglerhuset.Her finner du julefavorittene til Peter Hermanrud og Stig Myrseth.Baserer man seg så på disse historiske observasjonene og ser på hvilke ti aksjer som så langt i år har hatt den svakeste utviklingen får man en portefølje bestående av følgende aksjer (sortert etter størrelsen på årets fall):

  • Clavis PharmaClavis Pharma
  • RECREC
  • Songa OffshoreSonga Offshore
  • OdfjellOdfjell
  • FrontlineFrontline
  • Hafslund AHafslund A
  • EMGSEMGS
  • StorebrandStorebrand
  • EvryEvry
  • Stolt-NielsenStolt-Nielsen
Blant disse har meglerhuset kjøpsanbefalinger på Clavis, REC, Odfjell, Hafslund og Stolt-Nielsen med kursmål på henholdsvis 13, 1,70, 27, 63 og 151 kroner

Nyheter
Børs