Nervøs ukestart på Europa-børsene

Mandag var det ikke mye optimisme å spore på de største børsene i Europa.

Foto: Scanpix
Børs

I Tyskland klatret DAX-indeksen 0,20 prosent, den franske CAC 40-indeksen la på seg 0,13 prosent mens FTSE 100-indeksen i London kunne vise til en oppgang på 0,10 prosent.Tyskland Tysklands handelsbalanse viste et overskudd på 15,8 milliarder euro i oktober, mot et overskudd på 16,9 milliarder euro måneden før.Ifølge estimater Bloomberg News hadde innhentet på forhånd var det ventet et overskudd på handelsbalansen på 15,5 milliarder euro.Importen var opp 2,5 prosent, mens eksporten steg 0,3 prosent sammenlignet med foregående måned.Frankrike Frankrike er trolig rammet av mild resesjon, opplyser sentralbanken i Paris. Både for tredje og fjerde kvartal i år ligger det an til et fall i den samlede verdien av de produserte varene og tjenestene på 0,1 prosent.Banque de France pekte mandag også på fortsatt avkjøling av det økonomiske klimaet i industrisektoren. De nye tallene fra sentralbanken skuffet markedene, etter at det statistiske sentralbyrået INSEE hadde antydet at Frankrike fikk en vekst på 0,2 prosent i tredje kvartal.Italia Selv om Silvio Berlusconi neppe vinner det kommende valget i Italia, reagerer markedene i landet kraftig på at han varslet sin tilbakekomst i italiensk politikk.

Nyheter
Børs