RECyl og Funcom-moro på Oslo Børs

Oslo Børs faller, men aksjonærene i REC og Funcom opplever rekyl.

Foto: Skjermdump fra Age of Conan
Børs

Oslo Børs åpnet opp torsdag, men ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 446,62.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for drøye 800 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 16,0 prosent, mens man det siste året er opp 21,5 prosent. På én uke har børsen steget 2,3 prosent.Få med deg dagens sending av HegnarTV klokken 15.30 - dagens gjest er Nicolai Hansteen fra Pareto Shipping - hvordan vil sektoren se ut i 2013?USA og Asia Børsene i USA steg etter offentliggjøringer fra FED, men indeksen falt noe sammen mot slutten av onsdagen. Dow Jones falt 0,02 prosent til 13.245,45 poeng, mens S&P 500 endte opp 0,04 prosent.Børsene i Asia-regionen hevet seg for 11. dag på rad torsdag. Nikkei 225 hevet seg 1,68 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong endte ned 0,41 prosent.Oljeprisen faller Oljeprisen faller torsdag og er noe lavere enn da Oslo Børs stengte onsdag.Brent for levering i januar omsettes nå for 109,04 dollar, ned 0,4 prosent, mens WTI-oljen er ned 0,6 prosent til 86,23 dollar.Ved 17:30-tiden onsdag var prisen rundt 109,40 dollar fatet.Oljeprisen ble løftet kraftig etter at FED offentliggjorde ytterligere stimuli for økonomien, men all oppgangen ble borte utover kvelden.REC-yl Swedbank First Securities meldte torsdag at de tar opp igjen dekning av REC. Det anbefales kjøp av aksjen og kursmålet er satt til 2,50 kroner.REC stiger hele 9,1 prosent til 1,09 kroner. Det er mindre enn en måned siden aksjen stod i 61 øre.Siden nyttår har REC stupt 67 prosent.Artig i Funcom igjen Spillselskapet Funcom meldte i dag at storaksjonær i selskapet, Northzone, har kvittet seg med alle sine aksjer. Dette tilsvarer 5,04 prosent av alle aksjer i selskapet - totalt 3.349.175 aksjer.Til tross for dette, snarere enn på grunn av, er aksjen opp 11,2 prosent til 1,89 kroner.Funcom har rast 88 prosent siden inngangen av 2012.Selger rigg Standard Drilling, hvor Øystein Stray Spetalen er største aksjonær, meldte i morgentimene torsdag at de har solgt nok en rigg. Denne gang er det en jackup som har blitt solgt for rundt 1,23 milliarder kroner til Arabian Drilling Company.Aksjen stiger 4,8 prosent til 8,91 kroner.Resultatvarsel Nordic Semiconductor, som kom med resultatvarsel for Q4-2012 i morgentimene torsdag. Aksjen faller 7,0 prosent til 13,15 kroner på tallene.Analytiker Aleksander Nilsen i ABG Sundal Collier sier til TDN Finans at markedet har vært noe bekymret for at konsensus ville komme ned, og at deler av dette dermed skulle være priset inn i aksjen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs