Trylleformelen for timing på Oslo Børs

Aksjesjef Jakob Vossgård i Nordea mener å ha funnet trylleformelen for timing på Oslo Børs.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

- En god strategi de siste 16 årene ville vært å eie et SMB-fond fra årets siste uke og frem til midten av februar, for så å ha et fond som følger hovedindeksen resten av året. En ville da oppnådd en årlig avkastning på 13,4 prosent sammenlignet med 8,3 prosent for hovedindeksen, og 7,1 prosent for SMB-indeksen over disse årene, sier aksjesjef Jakob Vossgård i Nordea til Finansavisen.Effekten har vært spesielt sterk i Norge, men Vossgård sier det er en klar effekt i det amerikanske markedet også, der Russell 2000-indeksen går bedre enn det brede markedet fra årets siste uke og frem til midten av februar.- Årsaken til denne nyttårs-effekten kan være flere, men en av grunnene er gjerne at investorene ser litt lengre frem, og er litt mer risikovillige ved inngangen til et nytt år. Siden de små aksjene gjennomgående har høyere risiko enn de store, blir SMB-aksjer vinnere i denne perioden, sier Vossgård til avisen

Nyheter
Børs