USA selger seg ut av AIG

USA selger seg nå ut av forsikringsselskapet AIG som ble reddet med skattebetalernes penger for fire år siden.

AIG, logo. Foto: (AP Photo/Mark Lennihan, file).
Børs

Etter å ha solgt aksjene blokkvis opp gjennom årene, sier finansdepartementet i Washington at de siste 234 millioner aksjene nå skal selges.Amerikanske myndigheter satte inn tilsammen 182,3 milliarder dollar for å redde AIG i forbindelse med finanskrisen fordi det var frykt for at en konkurs i verdens største forsikringsselskap ville utløse en negativ kjedereaksjon gjennom verdensøkonomien.Tiltaket ble sterkt kritisert av høyresiden, men finansdepartementet sier at allerede etter det siste salget av aksjer i september hadde staten tjent rundt 15 milliarder dollar på redningsoperasjonen. (©NTB)Aksjene selges til en kurs på 32,5 dollar og bidrar til å gi staten en gevinst på tilsammen 22,7 milliarder dollar, tilsvarende mer enn 128 milliarder kroner, på nødhjelpen selskapet fikk da staten gikk inn og reddet selskapet i 2008.

Nyheter
Børs