Wall Street grepet av høydeskrekken

Positive jobbtall var langt fra nok til å oppmuntre investorene på Wall Street torsdag.

Trader Michael Smyth på gulvet i New York Stock Exchange. AP Photo
Børs

De amerikanske børsene falt torsdag.Dow Jones endte i minus 0,56 prosent til 13.170,72, Nasdaq 0,72 prosent til 2.992,16, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,63 prosent til 1.419,45."Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet over 16.De svakeste Dow-komponentene var Merck og UnitedHealth.Alle de viktigste S&P-sektorene så rødt, og det var energi og farmasi som tynget mest.Apple falt nesten 2 prosent i kjølvannet av meldingen om at Google Maps vil bli tilgjengelig i Apples app store."Fiscal cliff"-frykten rår"Fiscal cliff" fortsetter å holde investorene på pinebenken.Markedet løftet seg de siste minuttene på meldinger om at republikanernes speaker i Representantenes Hus, John Boehner, skal møte president Barack Obama i Det hvite hus. Håpet er at partene vil gjøre fremskritt i budsjettforhandlingene.- Markedet vedder på at USA ikke faller utfor "fiscal cliff". Det betyr dog ikke at en avtale vil foreligge innen årsslutt, skriver senior aksjestrateg Scott Wren hos Wells Fargo Advisors ifølge CNBC.- Forhandlingene kan lett fortsette til midten eller slutten av januar før en endelig avtale er spikret. Noe av julenisserallyet er allerede priset inn i aksjemarkedet, legger han til.Jobbtall oppmuntret Sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste torsdag at antall førstegangssøkere til ledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra 372.000 per 1. desember til 343.000 pr 8. desemberDet var på forhånd ventet at tallet ville bli 369.000.Løpende gjennomsnitt for de fire seneste ukene var på 381.500 personer, ned fra 408.500 uken før.Videre viste tall fra det amerikanske handelsdepartementet at lagrene av usolgte varer i USAs detaljhandel, grossister og fabrikker steg 0,4 prosent fra september til oktober.Det var som ventet.September-veksten lagrene ble ikke revidert fra 0,7 prosent.Produsentprisene falt for andre måned på rad i november, etter at energikostnadene gikk tilbake på sitt mest på over tre år.Til slutt økte detaljhandelen 0,3 prosent i november, mot forventet en økning på 0,5 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs