Aksjene som faller på børs

Det er for det meste god stemning på Oslo Børs mandag morgen, men et par unntak finnes. (Oppdatert kl. 09.19)

AP Photo
Børs

Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter knappe 20 minutters handel står hovedindeksen i 458,84, opp 0,14 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 191 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 3,31 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 16,32 prosent.Blant de aller mest omsatte aksjene faller Schibsted 1,73 prosent til 238,00 kroner, mens Yara er ned 0,85 prosent til 279,80 kroner.Oljeprisen Brent-oljen med levering i februar stiger 0,35 prosent til 111,03 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 94,19 dollar fatet, opp 0,67 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,34 dollar fatet ved børsslutt fredag.- Vi opplever ytterligere innsnevring i differansen mellom WTI og Brent, noe som gjenspeiler den infrastrukturoppbyggingen som pågår i USA. Vi ser at det bygger seg opp et positivt momentum i WTI-kontrakten, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Noe av bakgrunnen for reduksjonen er åpningen av oljerørledningen Seeway, som ventes å kunne redusere overskuddet på olje i den amerikanske MidtvestenLedningen, som ifølge TDN Finans går fra Cushing, Oklahoma, til Freeport i Texas, gjenopptok full drift, etter å ha blitt stengt 2. januar for ekspansjon fra 150.000 fat til 400.000 fat pr dag, ifølge operatøren Enterprise Products Partners og Enbridge Inc.Statoil stiger 0,07 prosent til 141,30 kroner.Har fått kontroll Questerre Energy Corporation sendte lørdag kveld ut en melding om en ukontrollert utblåsniing fra en brønn. Det sender aksjen ned 2,65 prosent til 4,41 kroner.Selskapet foretar for tiden testoperasjoner på naturgassbrønnen Montney (15-01) i Kakwa-området, 45 km nord for Grand Cache i Alberta i Canada. Ved en rutine presstest opplevde man feil ved utstyret som resulterte i ukontrollert utslipp av gass og væske fra brønnen.Mandag morgen melder selskapet at de igjen har fått kontroll over brønnen.Sevan Drilling suspendert Sevan Drilling har sendt ut en oppdatering rundt den finansielle situasjonen og låneavtalene. Selskapet har fått lettelser i sine lånebetingelser hos bankene.Samtidig opplyses det at selskapet vil gjennomføre en rettet emisjon på 175 millioner dollar, noe som tilsvarer 987 millioner kroner. Emisjonskursen vil bli fastlagt gjennom en bookbuidling-prosess. Denne prosessen starter 09:00.Aksjen er suspendert i påvente av en ny melding vedrørende situasjonen rundt selskapet.Ny avtale Aker Solutions har inngått en femårig MMO-rammeavtale med Talisman Sinopec Energy UK.Kontrakten inneholder ingen fast leveringsforpliktelse, men det er likevel forventet at den har en verdi på flere millioner pund.Aker Solutions stiger 0,43 prosent til 117,40 kroner.Har utstedt lisens US Nuclear Regulatory Commission (NCR) har utstedt en lisens med vadtak om medisinsk bruk av radium-223, opplyses det i en melding.Beslutningen fra NCS følger en anbefaling fra Advisory Commitee i Medical Use of Isotopes-rapporten (ACMUI), datert 20. november 2012.Algeta stiger mandag morgen 0,67 prosent til 164,80 kroner på Oslo Børs.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs