Analytiker: - En stor skuffelse

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård er ikke imponert over Marine Harvests oppdatering onsdag.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Børs

Dagene i forkant av onsdagens oppdatering fra Marine Harvest har aksjen steget, og analytikere har vært ute og kommentert hva de venter skal komme.Kolbjørn Giskeødegård, analytiker i Nordea Markets, er langt fra overbevisst over dagens oppdatering.- En stor skuffelse til tross for høyere volum enn ventet, skriver han i en fersk kommentar.Mens total gruppeebit for 4. kvartal var ventet å bli 181 millioner kroner, rapporterer selskapet om slunkne 60 millioner koner,- Svake resultat i England og nedskrivinger av røkelaks relatert til Chile ser ut til å være hovedforklaringen. I tillegg venter vi at VAP vil være betydelig svakere enn ventet, sier Giskeødegård.Marine Harvest sa ingenting om VAP i dagens oppdatering.På den positive siden var volumene for kvartaler 2 prosent høyere, uten at det så ut til å gi noen effekt på inntjening.- Alt i alt en svak rapport fra selskapet, og vi venter en større negativ reaksjon fra markedet etter børsåpning, skriver Giskeødegård.Nordea Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål 6, 20 kroner på Marine Harvest.

Nyheter
Børs