Bjørn Kjos truer med å flagge ut

Bjørn Kjos truer med å fly på svenske skilter etter dagens avslag fra regjeringen.

Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian - Foto: Scanpix
Børs

Sjansen for at Norwegian vil registrere fly på "svenske skilter" i fremtiden er nå vesentlig større etter at regjeringen onsdag vendte tommelen ned for Norwegians ønske om å fjerne kravet for oppholdstillatelse for utenlandsk personell på norskregistrerte fly.Det sier konsernsjef Bjørn Kjos til Reuters. Han karakteriserer avgjørelsen som "kortsiktig", men understreker at den ikke kom som en overraskelse.- Vi mener at dette er ganske kortsiktig fordi det diskvalifiserer norske selskaper og favoriserer Thai Air og alle de andre på bekostning av Norwegian, sier Kjos.- For oss er ikke løsningen noe vanskeligere enn å registrere flyene med et annet registreringsnummer. Vi kan gjøre akkurat det samme som vi gjør i dag med for eksempel svenske registreringsnummer, sier Kjos.Aksjen faller 2,82 prosent til 168,80 kroner.

Nyheter
Børs