Dow Jones steg - ny skrell for Apple

Dow Jones og S&P 500 steg tirsdag, men et nytt markant Apple-fall sendte Nasdaq ned.

Apple logo. AP Photo/Paul Sakuma
Børs

Det var en blandet utvikling på de amerikanske børsene tirsdag kveld. Dow Jones steg 0,2 prosent til 13.534,89, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,1 prosent til 1.472,34Teknologitunge Nasdaq falt 0,2 prosent til 3.110,78.Apple videre ned Den desidert mest omsatte aksjen på Nasdaq, Apple, falt nye 3,2 prosent. Dagen før falt aksjen 3,6 prosent på nyheten om at etterspørselen etter Apples iPhone 5 er lavere enn forventet, noe som fører til kutt i komponentbestillingene.- Ekstremt lav risiko for mislighold Kredittrangeringsbyrået Fitch Ratings mener at risikoen for at USA vil misligholde sin gjeld er ekstrem lav.Ifølge TDN Finans mener økonomene at gjeldstaket er en ineffektiv og potensiell farlig mekanisme for å sikre finanspolitisk disiplin.Dersom det ikke oppnås en enighet forbundet med gjeldstaket, vil dette kunne føre til en vurdering av Fitchs kredittrater.Detaljhandel Den amerikanske detaljhandelen steg 0,5 prosent i desember.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 0,2 prosent.Empire Manufacturing Empire Manufacturing-indeksen falt til -7,78 i januar fra reviderte -7,30 måneden før (-8,10). Det melder Bloomberg News og TDN Finans tirsdag.Det var på forhånd ventet en indeks på 0,00.Produsentpriser De amerikanske produsentprisene (PPI) endte ned 0,2 prosent i desember.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en nedgang på 0,1 prosent.Over året steg prisene 1,3 prosent, mens analytikerne hadde ventet en oppgang på 1,4 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs