- Investorene er trøtte på aksjer

Toppsjef i Skagen, Harald Espedal, mener investorene er trøtte på aksjer etter 10-15 år uten aksjemarkedsavkastning.

Harald Espedal. Foto: Fiansavisen
Børs

Toppsjef i Skagen, Harald Espedal, mener at manglende vilje til å se igjennom konjunkturutviklingen er det fremste hinderet for å legge finanskrisen bak oss, skriver Dagens Næringsliv.- Svak selvtillit og svak fremtidstro både hos de finansielle investorene, aksjeinvestorene, men også hos beslutningstagerne i bedriftene som investerer i realkapital, har preget den globale økonomien både på grunn av usikkheten i konjunktursituasjonen, men også fordi investorene er trøtte på aksjer etter 10-15 år uten aksjemarkedsavkastning, sier han til avisen.Han påpeker ifølge avisen likevel at vekstutsiktene ikke er så ille, og viser til at utviklingen i inntjening per aksje globalt har vært stigende siden 2009.- Vi er i en fase med samme vekstanslag som på 1980- og 1990-tallet, som var veldig gode år for aksjemarkedet, sier Espedal til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs