Norges 5. rikeste mann mistet 150 millioner kroner

Mangemilliardær Johan H. Andresen går glipp av 150 millioner kroner i maktkampen rundt Pronova Biopharma.

Johan H. Andresen - Foto: Finansavisen
Børs

Verdens største kjemikonsern BASF øker budet på Pronova Biopharma med én krone. For aksjonærer som ikke har godtatt budet er dette godt nytt, men Johan H. Andresens private equity-fond Herkules får ingen glede av økningen.Les også: Kapital rangerer Norges 400 rikeste personerFinansavisen skriver i dag at selskapets hovedeiere, Johan H. Andresens private equity-fond Herkules og Christens Sveaas' investeringsselskap Kistefos, allerede har takket ja. Sammen kontrollerer de nærmere 60 prosent av aksjekapitalen.Videre har de sagt fra seg oppsiden ved et høyere bud fra BASF, i sin iver etter å selge. Det betyr at Andresen og de andre Herkules-eierne går glipp av totalt 150 millioner kroner.

Nyheter
Børs