Oslo Børs bare 0,5 prosent unna 5 års-topp

Oslo Børs steg til ny årsbeste torsdag. Hovedindeksen er bare 0,5 prosent unna noteringer vi ikke har sett siden 2008.

Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en positiv torsdag, uten de største utslagene. Hovedindeksen endte opp 0,1 prosent til 458,84.. I løpet av dagen har indeksen vært oppe i 460,04. Fjorårstoppen på 461,17 er ikke langt unna. Vi må tilbake til juni 2008 for å finne enda høyere noteringer.Så langt i 2013 har børsen steget 3,3 prosent, mens oppturen siste 12 måneder er på 17,9 prosent.Omsetningen var på 2,9 milliarder kroner.Opp i USA og Asia Børsene i USA steg onsdag og indeksene var i pluss fra start til mål. Børsene i Asia-regionen hevet seg igjen og indeksene har nå ikke vært sterkere på 17 måneder.USA-tall Flere søkte om arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke. Det dreier seg om 371.000 søknader, 6.000 flere enn ventet.Engroslagrene i USA steg med 0,6 prosent i november, mot ventet oppgang på 0,3 prosent.Oljeprisen mot 113 dollar Oljeprisen stiger videre. Brent for levering i februar 2013 omsettes nå for 112,50 dollar, opp 0,7 prosent, mens WTI-oljen er opp 1,0 prosent til 94,04 dollar.Rundt stengetider ved Oslo Børs klokken 16.30 onsdag kostet brentoljen omlag 111,20 dollar fatet.Prisene hever seg for første gang på tre dager i kjølvannet av de oppløftende eksporttallene fra Kina. Ifølge Bloomberg og TDN Finans er tallene et tegn på vekst i landets økonomi.Statoil falt 0,3 prosent til 141,80 kroner.Artig i Funcom igjen Funcom endte opp 7,1 prosent til 1,95 kroner, etter å ha vært helt oppe i 2,33 kroner tidligere på dagen. Selskapet sendte før børsstart torsdag ut en melding der det går frem at spillselskapet nå har begynt prosessen med å restrukturere selskapet. Dette vil etter sigende innebære både nedleggelser og effektivisering.Analysesjef Thomas Nygaard hos Christiania Securities tror ikke på noen langvarig opptur.- Funcom har et noe begrenset handelsvolum - gjennomsnittlig et par million kr. per dag - og aksjen har svært høy risiko. Vi har ikke aksjen i vårt investeringsunivers, sier Nygaard innledningsvis til HegnarOnline.Han beskriver videre aksjen som svært volatil og tror videre fall på sikt er mest sannsynlig.Funcom er opp 69 prosent den siste måneden, etter 2012s krakk.Kapitalmarkedsdag i Kværner Det var kapitalmarkedsdag i Kværner i dag I den forbindelse opplyste selskapet at det ser justerte 2013-inntekter på 13 milliarder kroner "med oppside". Ambisjonen er å øke utbytte med ti prosent årlig. Kværner anbefaler et utbytte på 0,55 kroner pr aksje for 2012.Analytiker Frederik Lunde i Carnegie anbefaler kjøp av Kværner og tror selskapet snart vil bli tildelt flere nye store kontrakter.Handelsbanken Capital Markets skriver i en oppdatering at de holder fast på sitt kursmål på Kværner.Målet er satt til 20 kroner mens anbefalingen på aksjen er kjøp.Aksjen endte ned 2,2 prosent til 17,70 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs