Har ennå klokkertro på illrød duo - ser børsen i 500

Investor Nicolay Grove-Knutsen nekter å gi opp troen på blodrød gigant, og ser Oslo Børs i 500 innen våren. Han beskriver videre en av børsens grelleste historier som "et spennende case".

Investor Nicolay Grove-Knutsen, som flere ganger har vært representert på listene over de 30 største aksjonærer i en rekke Oslo Børs-selskaper, måtte i fjor sommer innrømme at han hadde bommet stygt på sin investering i mobilselskapet Nokia.- Nokia har så absolutt ikke fått til mye. Hvis de ikke selger unna deler av selskapet går de under som mange store elefanter før dem, sa Grove-Knutsen til HegnarOnline i juli.Siden den gang har utviklingen for giganten vært noe mer positiv og Grove-Knutsen sier nå at han fremdeles har tro på selskapet.- Nokia har virkelig tatt seg opp og ser bedre ut enn på lenge. De nye telefonene selger godt men den virkelige testen kommer med Windows 9. Først da vil nok næringslivet bytte ut sine systemer som virkelig vil sette fart på salget. Ellers så har Nokia trimmet butikken såpass kraftig at gode salg gir bedre utslag på bunnlinjen enn før. Mulig de har mistet noe innovasjon på sikt, men overlevelse er viktigere, uttaler investoren.Han innrømmer glatt at han er noe standhaftig med tanke på den finske aksjen.- Vi er fremdeles investert i Nokia, er litt Die Hard på den. Vi savner imidlertid telefoner som er mer målrettede, for eksempel telefoner beregnet på spill, telefoner med et skikkelig godt kompaktkamera, telefoner med god høyttaler som kan bruker som DAB-radio og så videre. Særlig de yngre kommer til å gå lei av bare en "vanlig" smarttelefon, sier Grove-Knutsen.Investoren mener tallene mobilgiganten nylig leverte må karakteriseres som gode.- Etter vår mening leverte Nokia varene. Var ikke mange som hadde håpet på et så bra resultat. De blir straffet grunnet manglende utbytte, men vi tror dette kun er midlertidig. Positivt at ledelsen tør ta en så tøff avgjørelse å kutte utbytte og heller prioritere å redusere gjelda, sier investoren.Nokia-aksjen har falt nærmere 20 prosent på NYSE den siste måneden. Nedturen siste året er på 32 prosent.Har tro på Kongsberg Automotive og RECNår det gjelder enkeltaksjer på Oslo Børs har investoren valgt å ta gevinst i Norwegian. Han har videre tro på oppgang for Kongsberg Automotive.- Med nær 80 millioner biler solgt i 2012 har vi fremdeles tro på KOA som en skikkelig underdog på en ellers oljesmurt Oslo Børs. Grunnen til at aksjen er såpass lavt priset er flere år med skuffende resultater. Det tar tid å bygge tillit. I de kommende kvartalene tror vi KOA kommer til å vise at de har kostnadene under kontroll og kan vise til god vekst på bunnlinjen, sier investoren.Han tror aksjen etter hvert vil kunne stige opp mot 2,70 kroner. Mandag er KOA opp 0,69 prosent til 1,45 kroner, mens den er ned rundt 7 prosent den siste måneden.Investoren tror dermed på en oppside her på rundt 86 prosent.Grove-Knutsen har også tro på REC-opptur, til tross for den voldsomme nedturen aksjen har opplevd de siste årene.- Vi ser på REC som et spennende case, som vi har vært litt inn og ut av. Vi tok gevinst her nylig, men skal inn igjen. Slik vi ser det er det få aksjer med såpass store eiere som har fått så mye juling. Her har virkelig milliardverdier fordunstet. Og man skal huske på at selv om ikke solceller har tatt av ennå, så er det fremdeles en bransje med fremtiden foran seg. Det er ingen er i tvil om at solceller kommer til å spille en viktig rolle i fremtidens miljørettede energiforsyning, og da vil enkelte etter hvert tjene penger. Vi tror REC tross endel finansielle utfordringer vil bli en av børsvinnerne i inneværende år, sier Grove-Knutsen.Investoren opererer med et kursmål på REC på 1,70 kroner, mens aksjen mandag er opp 1,06 prosent til 0,90 kroner.Grove-Knutsen er med andre ord en soloppside på Oslo Børs på rundt 47 prosent.Ser Oslo Børs i 500Når det gjelder OSEBX tror investoren her man vil kunne se 500 innen våren. Mandag hever indeksen seg over 474.- Vi har dessuten tro på eiendom i Vesterålen og nærliggende områder. Innen boligprisene i Stavanger har falt 10 prosent er havområdene utenfor Lofoten fullt av rigger. Da vil strandeiendommer blant annet i Stokmarknes bli gull verdt, sier Grove-Knutsen.Investoren har tidligere jobbet med å få på plass en fondssatsning, men han sier nå at denne fremdeles er noe frem i tid.- Fondssatsingen ligger fremdeles i skuffen. Vi syns det er greit å bygge litt merkevare først gjennom et par år med gode investeringer, sier investoren.