2013 kan bli tidenes dårligste tankår

2013 kan bli et svært tungt år for tankrederiene. Ratene ligger langt under det rederne må for å tjene penger.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

Siden første uke i februar har ikke stortankratene vært over 3.400 dollar dagen, skriver Finansavisen. Det betyr store tap for rederier som Frontline, som trenger over 20.000 dollar dagen for å tjene penger.Erik M. Andersen i RS Platou har regnet seg frem til at snittinntjeningene for en VLCC som går i spotmarkedet har ligget på 8.200 dollar dagen så langt dette året. I 2012, som også ble regnet som et svakt tankår, tjente VLCC-ene i snitt 24.700 dollar dagen.Shippinganalytiker Bjørn Kristian Rød i Danske Markets har i likhet med de aller feste analytikere Frontline på salgslisten.ABG Sundal Collier er blant de mest pessimistiske Etter fremleggelsen av tallene for fjerde kvartal i 2012 kuttet meglerhuset kursmålet på aksjen fra en dollar til 0,01 dollar.I ettermiddag handles Frontline for 12,70 kroner, opp 2,8 prosent.

Nyheter
Næringsliv