Aksje stiger rett til værs etter ferske nyheter

Oslo Børs stiger tirsdag morgen. Én teknologiaksje stiger kraftig etter nyheter, mens Røkke-aksje er markert opp på milliardkontrakt. (Oppdatert kl. 09.25)

Foto: AP
Børs

Oslo Børs stiger tirsdag morgen.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 480,23, opp 0,18 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 255 millioner kroner.Så langt i år har hovedindeksen steget 8,13 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 12,77 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i april faller tirsdag morgen 0,32 prosent til 109,87 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket blir omsatt for 91,74 dollar fatet, ned 0,35 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,88 dollar fatet ved børsslutt mandag.Høye oljelagre og sterk oljeproduksjon i USA, i kombinasjon med svak etterspørsel, har tynget oljeprisene i senere tid.Lagrene har økt med nesten 6 prosent i år, og ligger langt over gjennomsnittsnivået for de seneste fem år. Analytikere sier til Dow Jones Newswires at de venter en ytterligere oppbygging på 2,4 millioner fat i uken frem til 15. mars.- I det store bildet venter vi fortsatt oppbygging, sier Carl Larry, sjef for rådgivningsfirmaet Oil Outlooks & Opinions, til The Wall Street Journal, ifølge nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,28 prosent til 142,40 kroner.Strategisk partner Idex melder tirsdag morgen at de nå har avtalt rammebetingelser med en global partner som betjener mobilkommunikasjonsmarkedet.Det sender aksjen opp 13,92 rosent til 1,80 kroner.- Vi erfarer for tiden stor interesse fra mobilmarkedet, og vi er svært fornøyd med å ha oppnådd enighet om rammeverket for en avtale med en global partner som betjener akkurat det markedet, sier adm. direktør Ralph W. Bernstein i en kommentar.Milliardkontrakt ExxonMobil Canada Properties har utøvd en opsjon på arbeid fra det Kværner-deleide joint venture-selskapet Kiewit-Kvaerner Contractors.Kværners andel av kontrakten har en verdi på rundt 1,5 milliarder dollar, inklusive arbeid som hittil er gjort.Kværner stiger 4,43 prosent til 12,95 kroner.Sikrer kontrakt Kongsberg Automotives enhet Fluid Transfer Systems (FTS) har sikret seg en kontrakt med en av Europas ledende produsenter av kommersielle kjøretøyer, opplyses det i en melding.Avtalen omfatter levering av tekniske slangkonstruksjoner og bremsesystemer, og har en verdi på 3,5 millioner euro.KOA-aksjen er uendret på 1,58 kroner.Nytt styremedlem Dennis Sykora er utnevnt til nytt styremedlem i Questerre Energy.Han erstatter Pat Quinland, som har begynt å arbeide i Ernst & Young, noe som forhindrer styreverv i børsnoterte selskaper.Aksjen stiger 2,92 prosent til 5,29 kroner.Kjøper svensk selskap BWG Homes kjøper den svenske bolig- og prosjektutvikleren Kärnheim AB, opplyses det i en melding.Prislappen på selskapet er på 60 millioner svenske kroner. Det er i tillegg fremforhandlet en earn-out-avtale som innebærer at selgerne får 50 prosent av driftsresultat før skatt og finans (EBIT) de kommende tre år fra og med 2013.BWG faller 0,36 prosent til 13,70 kroner på Oslo Børs.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs