Analysesjef: Slik åpner Oslo Børs fredag

Her er faktorene som spiller inn før åpningen på Oslo Børs fredag.

AP Photo
Børs

Asiatiske børser stiger fredag. I Tokyo stiger Nikkei 1,3 prosent til 12.542,45, og nærmer seg sitt høyeste siden september 2008. Den bredere Topix-indeksen legger på seg 1,2 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,8 prosent.I fastlands-Kina avanserer large cap-indeksen CSI 300 2,3 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er opp 1,65 prosent.Ellers i regionen er Sydney-børsen opp 1,6 prosent, og Straits Times i Singapore 0,7 prosent. Blant svært få unntak faller Seoul-børsen 0,5 prosent.Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at;* Oslo Børs åpner opp 0,15 prosent fredag- Stemningen i Asia snudde opp fredag, etter to dager med gevinstsikring. Nikkei indeksen ledet an da yen'en svekket seg ytterligere. Ellers, I USA, er S&P 500 indeksen marginalt under All-time-high. Mao. momentet i markedene er sterkt for tiden. Det slippes fire viktige nøkkeltall fra USA i dag; CPI, Empire State Survey (13:30), Industrial Production (14:15) og Consumer Sentiment (14:55).OljeprisenFredag morgen omsettes Brent-oljen med april-levering for 109,47 dollar fatet, uendret, mens WTI-oljen stiger 0,17 prosent til 93,19 dollar fatet.Til sammenligning ble ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,79 dollar ved børsslutt torsdag.Børsjubel i New York Oppgangen fortsatte torsdag på de amerikanske børsene. Dow Jones steg 0,58 prosent til 14.539,14, etter den tiende strake dagen med oppgang. Indeksen turer altså bare videre, etter i går å ha opplevd ni dager på rad med oppgang for første gang på 16 år.Det var også første gang indeksen ble handlet over 14.500. Dow Jones er nå opp pene 10 prosent så langt i 2013, og er i rute mot sitt beste kvartal siden 1998.Den bredere S&P 500-indeksen nærmer seg også rekordnivåer. Etter å ha steget 0,56 prosent til 1.563,23 er tidenes høyeste sluttnotering noensinne (fra 2007) bare en hårsbredd unna. Nasdaq klatret 0,43 prosent til 3.258,93.Les hele USA-kommentaren her.Ny årsbeste på Oslo Børs Oslo Børs endte torsdag på det høyeste nivået siden sommeren 2008. Hovedindeksen steg 0,8 prosent til 482,08. Omsetningen endte på 3,4 milliarder kroner.Lille Norse Energy var den store vinneren med en oppgang på 29,1 prosent til 2,97 kroner. Så langt i år har Norse steget ikke mindre enn 828 prosent.Interoil stupte derimot 45,2 prosent til 1,148 kroner. Aksjen raser etter at selskapet har gjennomført en emisjon langt under børskurs.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Makro, utenlandsØMU (11:00): Kjerneinflasjon, februarUSA (13:30): KPI, februarUSA (14:15): Vareproduksjon, februarMakro, Norge (SSB)Utenrikshandel med varer, februar 2013, foreløpige tallUtenlandsgjeld, 4. kvartal 2012Kostnadsindeks for lastebiltransport, februar 2013Kommuneregnskap, 2012, foreløpige tallFylkeskommuneregnskap, 2012, foreløpige tallKOSTRA - KOmmune-STat-RApportering, 2012, foreløpige tallSysselsette i kommunal sektor, 2012, foreløpige tallSSB legger som vanlig frem sine tall klokken 10:00.Av børsrelaterte aktiviteter merker vi oss at Storebrand avholder investor- og analytikerdag i London. Presentasjoner holdt av medlemmer av Storebrands konsernledelse vil fokusere på hvordan selskapet jobber for å styrke virksomheten og markedsposisjon i en periode med endringer i rammebetingelsene.Vi nevner også at Imarex ASA legger frem årsresultat for 2012, mens SpareBank 1 Ringerike Hadeland avholder forstanderskapsmøte 2013.På Wall Street legger 12 selskaper frem tall.Innenriks (utvalgte hendelser) Lillestrøm: SV skal på sitt landsmøte vedta et nytt arbeidsprogram for den neste fireårsperioden 2013-2017.Oslo: Statsministeren, fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren og kommunal- og regionalministeren møter sentrale organisasjoner og aktører til samråd om forenklingstiltak som kan gjøre folk sitt møte med det offentlige enklere.Oslo: Regjeringen presenterer stortingsmeldingen om videre oppfølging av Kunnskapsløftet: «På rett vei», om kvalitet og mangfold i fellesskolen.Oslo: Pressefotografenes Klubb deler ut prisene for Årets Bilde 2012, samt Snill Gutt/Pike.Gardermoen: Det er ett år siden Herculesulykken på Kebnekaise hvor fem offiserer mistet livet. Det vil være en markering i forbindelse med ettårsdagen for ulykken på Gardermoen flystasjon med pårørende, familiemedlemmer, kollegaer, venner og øvrige inviterte.Oslo: I løpet av de nærmeste ukene skal næringsminister Trond Giske på norgesturné for å få råd og innspill til den kommende næringsmeldingen.Oslo: Klima- og forurensningsdirektoratet avholder frokostseminar om utslipp av klimagasser.Oslo: Ordfører Fabian Stang avduker de nye OL-ringene i Holmenkollen kl. 11:00.Tønsberg: Frie medier-konferansen. Journalistisk arbeid i de arabiske land blir et sentralt tema.Budapest: Toppledere fra kraftsektoren og politikere samles i Budapest under tittelen "Fornybarnæringen - i forkant av utviklingen".Oslo: Veikonferansen: Sikker og møtefri vei. Den landsdekkende foreningen Nei til Frontkollisjoner er arrangør. Høyre-leder Erna Solberg deltar.Trondheim: Nasjonal barnehagekonferanse.Verdens dag mot selfangst.Oslo: Oslo internasjonale teaterfestival. Black Box Teater er arrangør. Varer til 22. mars.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs