Arctic ser begrenset oppside i rigg

Arctic-analytiker Kristoffer Riis Iden sier til Finansavisen at han tror riggratene vil holde seg på dagens nivåer og er redd for overraskelser på kostnadssiden

Kristoffer Riis Iden. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Børs

- Oppsidepotensialet i dagratene i de fleste flytersegmentene er begrenset, samtidig som vi ser høy kostnadsinflasjon og høy nedsiderisiko knyttet til subsearelatert nedetid, sier Kristoffer Riis Iden til Finansavisen.Ratene i de fleste riggsegmenter har flatet ut. Innen ultradypvann er kontraktsaktiviteten lavere enn i 2012, og ifølge Arctic-analytikeren gjør det til at oppsiden i estimatene er begrenset. Noe av årsaken er at Petrobras ikke har vært i markedet for å etterspørre rigger på en stund, og det er også signaler som går i retning av at det brasilianske oljeselskapet ikke ønsker ny kapasitet med det første.I tillegg til lavere aktivitet, har flere av de amerikanske riggselskapene gjennom resultatsesongen guidet høyere kostnader enn konsensus, og flere sliter med nedetid.Iden er derfor skeptsisk til Seadrill og satser heller på Fred Olsen Energy, Awilco Drilling og Prospector Offshore Drilling.

Nyheter
Børs