Ber deg satse pengene på Kjell Inge Røkke

- Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal, slår Investtech fast etter å ha sett på Aker.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen
Børs

I analysenytt fra Investtech beskrives Aker som dagens kjøpskandidat på Oslo Børs.- Aker har brutt den stigende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range, skriver Investtech.- Aksjen har støtte ved ca. 190 kroner og motstand ved ca 239 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, avslutter Investtech.I skrivende stund omsettes aksjen for 219 kroner, ned 0,68 prosent.Tallenes taleKjell Inge Røkkes Aker-konsern melder om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på minus 46 millioner kroner i 4. kvartal 2012, mot pluss 447 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble minus 401 millioner kroner, sammenlignet med 251 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble minus 445 millioner kroner, mot minus 390 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 1.585 millioner kroner, sammenlignet med 1.186 millioner kroner i 4. kvartal 2011.Hårete målDa Kjell Inge Røkke for fem år siden gjorde comeback som styreleder for Aker satte han seg et mål, skriver dn onsdag.Akers verdijusterte egenkapital, inkludert utbytte, skulle dobles frem til utgangen av 2013 og da være på 500 kroner per aksje - med utbytter.Dette målet er Røkke milevis unna å klare og egenkapitalen er per dags dato på kun 321 kroner.

Nyheter
Børs