Beste børs siden 2008 - disse aksjene stjal showet

Oslo Børs er tilbake på 2008-nivå. Her er aksjene som utmerket seg tirsdag.

Foto: AP
Børs

Oslo Børs steg tirsdag til det høyeste nivået siden sommeren 2008. På det høyeste stod indeksen i 482,34, mens sluttnoteringen var på 480,92, opp 0,3 prosent. Luften gikk litt ut av børsballongen i løpet av de siste minuttene.Det betyr at indeksen har steget 8,4 prosent så langt i år, mens den de siste tolv månedene er opp 13,1 prosent.Det ble omsatt aksjer for 2,7 milliarder kroner.Ser videre oppgang Reuters slår fast at stadig flere positive økonomiske data, samt signaler om fortsatt støtte fra sentralbankene har bidratt til økt risikovillighet og større appetitt for aksjer blant investorene.Megler Eduard van Nes i IG Markets tror markedene skal videre, men venter gevinstsikring denne uken.- Aksjemarkedet blir stadig mer populært, sier han til nyhetsbyrået.Oljeprisen har snudd opp Brent-oljen med levering i april stiger 0,1 prosent til 110,33 dollar fatet, mens WTI-oljen blir omsatt for 92,93 dollar fatet, opp én prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,88 dollar fatet ved børsslutt mandag.Høye oljelagre og sterk oljeproduksjon i USA, i kombinasjon med svak etterspørsel, har tynget oljeprisene i senere tid.Statoil steg 0,4 prosent til 142,60 kroner.Milliardkontrakt ExxonMobil Canada Properties har utøvd en opsjon på arbeid fra det Kværner-deleide joint venture-selskapet Kiewit-Kvaerner Contractors.Kværners andel av kontrakten har en verdi på rundt 1,5 milliarder dollar, inklusive arbeid som hittil er gjort.- Denne kontrakten var ventet og selskapet hadde guidet inntektsbidraget i 2013, men kontrakten er positiv av to årsaker. For det første impliserer den en verdi på rundt en milliard kroner mer enn ventet. I tillegg øker den inntjeningsvisibiliteten for Kværner etter 2014, sier analytiker i DNB Markets, Eirik Mathisen, til TDN Finans.Kværner endte opp 2,4 prosent til 12,70 kroner.DNB opp DNB steg 1,8 prosent til 91,90 kroner i relativt tung handel; 305 millioner kroner. Mandag falt aksjen i kjølvannet av varselet fra Finanstilsynet om en oppjustering av dødelighetsgrunnlaget for livselskapeneFinansdirektør Bjørn Erik Næss i DNB uttalte på et presseseminar tirsdag at det ville ha rasert DNBs aksjekurs dersom selskapet skulle gjort en emisjon nå, melder TDN Finans.Forrige fredag nådde DNB all time highi 93,70 kroner.Schibsted-rally Schibsted-aksjen endte opp 5,2 prosent til 259,20 kroner. Ifølge TDN Finans er bakgrunnen at sør-afrikanske Naspers fusjonerer to av sine russiske online rubrikksider; Slando.ru og OLX.ru med rivalen Avito.ru, i en transaksjon verdt over 570 millioner dollar.- Hvis du legger denne prisingen til grunn så skal du ha 600 kroner pr Schibsted-aksje, som er urealistisk, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til nyhetsbyrået.Strategisk Idex-partner Idex meldte tirsdag morgen at de nå har avtalt rammebetingelser med en global partner som betjener mobilkommunikasjonsmarkedet.Det sendte aksjen opp 15,8 prosent til 1,83 kroner. Så langt i år er Idex opp 87 prosent.- Vi erfarer for tiden stor interesse fra mobilmarkedet, og vi er svært fornøyd med å ha oppnådd enighet om rammeverket for en avtale med en global partner som betjener akkurat det markedet, sier adm. direktør Ralph W. Bernstein i en kommentar.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs