Blandet stemning i Asia

Børsen i Japan klatrer solid mandag morgen, mens nøkkeltall derimot sender aksjene i Kina rett ned.

AP Photo
Børs

Det er blandet stemning på børsene i Asia mandag morgen.Samleindeksen Asia Pacific er opp 0,7 prosent, med omtrent tre aksjer som stiger for hver andre som faller. Indeksen styrer nå mot den høyeste sluttnoteringen siden 2. august 2011.Fredag ble det lagt frem oppløftende jobbtall fra USA . Det er også med på å løfte stemningen i Asia.- Tallene viser at verdens største økonomi virkelig begynner å få fart på seg, og det er selvfølgelig positivt for finansmarkedene. Den største delen av den globale økonomien, nemlig USA, gjør det bra og vil fortsette å gjøre det bra, mens det fremdeles er et lite spørsmålstegn ved Kina. Det er det som holder tilbake et rally, sier forvalter i Perpetual Investments i Sydney, Matthew Sherwood, til Bloomberg News.Kina la nemlig mandag morgen frem en rekke skuffende nøkkeltall . Det sender Shanghai Composites ned 0,36 prosent, mens CSI 300-indeksen faller 0,57 prosent.I Japan stiger derimot Nikkei 0,42 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp hele 1,57 prosent. Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,38 prosent.I Taiwan stiger børsen 0,46 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia er opp 0,46 prosent, og Staits Times i Singapore stiger 0,23 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea faller derimot 0,14 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs