Børsen ned fra årsbeste - riggaksje ned etter emisjon

Det ble satt årsbeste på Oslo Børs fredag formiddag, men så snudde det. En riggaksje faller etter emisjon.

Safe Boreas. Illustrasjon: Prosafe.
Børs

Oslo Børs startet med nye årsrekorder, men så snudde det. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,3 prosent til 480,65.Så langt i år er hovedindeksen opp 8,2 prosent, mens den har steget 11,2 prosent det siste åretUtviklingen skjer etter nye rekorder på Wall Street torsdag og børsoppgang over hele Asia tidligere fredag. Triggeren var blant annet gårsdagens sterke jobbtall fra USA.Oljeprisen nærmer seg 110 dollarOljeprisen stiger. Nå er det mai-kontrakten som gjelder for Brent-olje. Prisen stiger 0,6 prosent til 109,64 dollar. Amerikansk WTI-olje stiger 0,4 prosent til 93,35 dollar fatet.Optimistene har fått vann på mølla av gårsdagens jobbtall fra USA. I tillegg gir nye gufs fra Midtøsten støtte. USAs president Barack Obama sier ifølge Reuters at militærmakt er et alternativ hvis verke sanksjoner eller diplomati stagger Irans planer og ambisjoner innen atomvåpen.Statoil er ned 0,6 prosent til 140,30 kroner.Prosafe faller etter emisjon Prosafe trekker ned 3,9 prosent til 58,40 kroner etter gjennomføring av overtegnet emisjon til 58 kroner aksjen. Bruttoprovenyet var på 754 millioner kroner. Pengene skal brukes til å finansiere verdiøkende vekstinvesteringer.Storebrand ned etter investordag Storebrand faller to prosent til 26,09 kroner på sin investordag i London.Embedded value (EV) for Storebrands livvirksomhet var på 21,8 milliarder kroner ved utgangen av 2012, gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Dette er en reduksjon på 3,0 milliarder kroner i løpet av 2012Vinnere og tapereDet er bare små utslag blant de tunge aksjene. Vi merker oss at Yara er ned 1,2 prosent til 270.10 kroner i tung handel. Panoro Energy er opp 6,7 prosent til 2,85 kroner. Omsetningen i aksjen er på over syv millioner kroner.Nordic Mining gjør det skarpest med pluss 19,4 prosent til 80 øre.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs