Børsene stiger i Asia - gigant opp 10 prosent

Børsene er på opptur over hele Asia fredag. Investorene finner spesielt to ting å glede seg over. Følg utviklingen her.

Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP
Børs

Asiatiske børser stiger fredag.Oppgang nesten overalt I Tokyo stiger Nikkei 1,3 prosent til 12.542,45, og nærmer seg sitt høyeste siden september 2008. Den bredere Topix-indeksen legger på seg 1,2 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,8 prosent.I fastlands-Kina avanserer large cap-indeksen CSI 300 2,3 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er opp 1,65 prosent.Ellers i regionen er Sydney-børsen opp 1,6 prosent, og Straits Times i Singapore 0,7 prosent. Blant svært få unntak faller Seoul-børsen 0,5 prosent.Gledelige jobbtall Investorene er oppmuntret av gårsdagens jobbtall fra USA.Rapporten fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste at antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt overraskende fra 342.000 per 2. mars til 332.000 per 9. marsDet var på forhånd ventet at tallet ville bli 350.000.Løpende gjennomsnitt for de fire seneste ukene var på 346.750 personer, ned fra 349.750 uken før.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) falt fra 3,113 millioner personer per 23. februar til 3,024 millioner per 2. mars. Forventningen var på 3,100 millioner.Aggressivt i Japan Investorene liker også at det øverste kammeret i Japans nasjonalforsamling har valgt Haruhiko Kuroda til ny sentralbanksjef. Kuroda er en talsmann for aggressive pengepolitiske lettelser. Dagens Bank of Japan-sjef Masaaki Shirakawa trer av 19. mars.- Investortilliten er på et nivå så vi kan si at momentumet i økonomien fortsatt positivt, selv om det er lunkent, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital i Melbourne til Bloomberg.- Dette støtter en bevegelse ut av obligasjoner og inn i aksjer. Kina forblir en risiko, med økende bekymringer for bobler som utvikler seg i eiendomsmarkedet, legger hant til.Sony smeller opp 10 prosent Blant enkeltaksjer stiger Honda Motor 2-3 prosent i Tokyo. Sony smeller opp nesten 10 prosent etter at Daiwa Securities anbefaler kjøp av aksjen.China Southern Airlines stiger oppunder 5,0 prosent, og viser vei blant kinesiske flyselskaper etter oppslaget i Shanghai Securities News om planene for å bygge flere flyplasser. Disse er ifølge Bloomberg ment å møte den økende etterspørselen i verdens nest største økonomi.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs