Børsras for finansaksjer etter nye krav

Oslo Børs faller mandag morgen, og det er særlig to aksjer som trekker kraftig ned. (Oppdatert kl. 09.22)

AP Photo
Børs

Oslo Børs åpner ned mandag.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 477,48, ned 0,30 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 314 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 7,51 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 12,13 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i april faller mandag morgen 0,31 prosent til 110,51 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 91,74 dollar fatet, ned 0,23 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,06 dollar fatet.Svekkelsen i oljeprisene mandag morgen kommer på bakgrunn av økt oljeproduksjon i Saudi-Arabia i februar, og svakere takt i industriproduksjonen i Kina, melder Bloomberg News og TDN Finans.- Den økte saudiske produksjonen tjener som et lokk på oljeprisene, og vil kunne trekke prisene nedover, sier leder for energianalyse i Mirae Asset Securities i Hong-Kong, Gordon Kwan, til Bloomberg News.Ifølge TDN Finans poengterer The Wall Street Journal at arbeidsmarkedet i USA styrkes, og at aksjemarkedene setter nye topprekorder, mens at oljemarkedet ikke får være med på festen.- Vi har noe av den sterkeste tilgangen på olje noensinne. Vi svømmer praktisk talt i olje, sier sjef for rådgivningsselskapet Schork Group, Stephen Schork, til avisen.Statoil stiger 0,64 prosent til 142,40 kroner.Nye krav Finanstilsynet besluttet fredag at det skal innføres et nytt dødelighetsgrunnlag for kollektive pensjonsforsikringer i livsforsikringsselskaper og pensjonskasser med virkning fra 1. januar 2014.Det vil sette krav til økte premier og høyere forsikringstekniske avsetninger for å dekke fremtidige forpliktelser, og vil dermed gjøre pensjonsforsikringene dyrere.Ifølge Storebrand kravene strengere enn forventet.Nyheten sender Storebrand ned hele 8,74 prosent til 24,65 kroner, mens DNB faller 2,54 prosent til 90,15 kroner. Hittil i dag er begge blant børsens tre mest omsatte aksjer.Hamstrer flere aksjer Ståle Kyllingstads IKM Industri-Invest har mandag kjøpt 1.000.000 aksjer i Norwegian Energy Company (Noreco), og aksjen faller 0,45 prosent til 4,45 kroner på Oslo Børs.I S.D Standard Drilling er det Øystein Stray Spetalen som har vært på ferde. Han har gjennom Tycoon Industrier sikret seg 1.357.197 nye aksjer, og eier nå 14,3 prosent av selskapet.Standard Drilling faller 1,11 prosent til 8,90 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs