Boligfrykt sender Asia i rødt igjen - Japan opp

Børsene i Asia-regionen faller onsdag for tredje dag på rad. Igjen er det kinesisk boligfrykt som får investorene til å skjelve i buksene.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Børsene i Asia-regionen opplever røde indekser onsdag og har nå falt tre dager på rad. I Japan stiger markedene.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 60 prosent japanske aksjer, er ned 0,30 prosent til 134,83.Forholdet mellom aksjer som stiger og de som faller er én til to.Det generelle fallet i Asia skyldes som på onsdag Kinas tiltak for å stogge prisgaloppen i eiendomsmarkedet.Boligbyggeren China Overseas Land & Investment Ltd. er ned 2,1 prosent. I tillegg faller verdens største gruveaktør, BHP Billiton Ltd., med 2,3 prosent.- De asiatiske markedene fortsetter ukens svake trend grunnet bekymring rundt Kinas varslede tiltak for å stramme inn. Konsolideringen man ser nå kommer til å fortsette en stund til, men vi er fortsatt positive til den globale økonomien og ser på disse dagene som en mulighet til å øke risikoen, uttaler John Woods hos Citigroup til Bloomberg.Indeksene I Japan er Nikkei 225 opp 0,80 prosent til 12.337,80 mens den bredere Topix stiger 0,37 prosent. Hang Seng i Hong-Kong daler 0,35 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,74 prosent, Shanghai Composite stiger 0,49 prosent mens Taiwan-børsen er ned 0,55 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,17 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er ned 1,18 prosent mens NZX 50 på New Zealand stiger 0,92 prosent.India-børsen er ned 0,17 prosent mens Straits Times i Singapore svekker seg 0,23 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs