Boligtrøbbel og høyde-skrekk gir rødt i Japan

Børsene i Asia-regionen faller onsdag for andre dag på rad. Boligtrøbbel i Kina og god gammeldags høydeskrekk er årsaken til nedturen.

Trader i Asia - Foto: Scanpix
Børs

Børsene i Asia-regionen opplever røde indekser onsdag og har nå falt to dager på rad.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er ned 0,30 prosent til 135,82.Forholdet mellom aksjer som stiger og de som faller er én til to. MSCI Asia Pacific har nå steget 2,1 prosent de siste tre ukene.Investorene begynner nå å bli en smule engstelige for at markedene rett og slett har steget for fort - også kalt klassisk høydeskrekk.I tillegg skaper tiltak i Kina for å presse boligprisene nedover bekymring. I byen Shenzhen nekter man nå boligbyggere å heve prisene på nye hus.- Kina kan være i ferd med å overdrive tiltakene de har satt i verk for å unngå en boligboble. En slik boble kan helt klart bli et problem for landet, men presser man ned prisene for mye er ikke det direkte positiv for økonomien generelt, uttaler Yoji Takeda hos RBC Investment Management Ltd. til Bloomberg.China Resources Land Ltd. er ned 3,3 prosent på boligbekymringen onsdag, mens Canon Inc. faller 2 prosent på sterkere yen.National Australia Bank Ltd. er ned 1,7 prosent etter at de offentliggjorde kuttplaner grunnet svaker resultater.Indeksene I Japan er Nikkei 225 ned 0,52 prosent til 12.251,20 mens den bredere Topix faller 0,25 prosent. Hang Seng i Hong-Kong daler 0,62 prosent.CSI 300 i Kina er ned 0,93 prosent, Shanghai Composite faller 0,96 prosent mens Taiwan-børsen er opp 0,01 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,22 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,50 prosent mens NZX 50 på New Zealand faller 0,86 prosent.India-børsen er ned 0,46 prosent mens Straits Times i Singapore svekker seg 0,43 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs