Carnegie tror blodrød aksje skal stige 80 prosent

Handelsbanken Capital Markets anbefaler kjøp av en av mandagens svakeste aksjer mens Carnegie ser meget solid oppside for knallrød aksje.

Bekymret megler ved børsen i Tyskland - Foto: AP
Børs

Handelsbanken Capital Markets melder mandag at de beholder sin kjøps-anbefaling på Storebrand.Aksjen er en av de store taperne blant de mest profilerte mandag og faller 5,92 prosent til 25,41 kroner.Fallet kommer etter at Finanstilsynet fredag la fram et nytt grunnlag for beregning av levealder som innebærer at forsikringsselskapene må sette av mer penger til pensjonsordningene.Dette betyr økt sannsynlighet for mindre deling av kundeoverskudd og høyere premier.Handelsbanken innrømmer at tilsynets grunnlag var overraskende strengt og drøyere enn ventet, men tror ikke nyheten vil ha store innvirkninger på aksjen på lang sikt.Sentimentet for aksje på kortere sikt kan dog bli påvirket noe, og meglerhuset anser de nye reglene som nok en dårlig nyhet fra myndighetene.Kursmålet på 39 kroner beholdes, noe som tilsier at Handelsbanken ser en oppside på rundt 53 prosent.Ser oppside på 80 prosentSamtidig melder Carnegie at de anbefaler kjøp av Sevan Drilling.Aksjen er mandag ned 0,51 prosent til 3,89 kroner mens meglerhusets kursmål lyder 7 kroner.Dermed ser man en oppside på snaue 80 prosent.Carnegie skriver i en oppdatering at de anser risk/reward-foholdet i aksjen som meget attraktivt.Sevan Drilling har gjort det svakere enn sine sektorkolleger trass i det faktum at finansiering er på plass inntil nybyggene er på plass i slutten av 2013.Meglerhuset ser flere positive triggere for aksjen fremover, og kommenterer blant annet også det at Sevan Drilling sine nybygg oppføres i Kina, som kan komme til å spare selskapet for store summer.Carnegie anser også Sevan Drilling som en het oppkjøpskandidat, der Seadrill kan komme til å overta selskapet.Videre kommenterer meglerhuset at selskapets EBTIDA kan komme til å tredoble seg fra 2013 til 2015 siden selskapet vil få langt mer å gjøre når deres nybygg først er på plass.Sevan Drilling er ned rundt 50 prosent på Oslo Børs det siste året.

Nyheter
Børs