Derfor går Schibsted-aksjen så sterkt

Det er ikke tilfeldig at Schibsted-aksjen stiger kraftig tirsdag ettermiddag.

Preben Rasch-Olsen - Foto: Ivan Kverme, Finansavisen
Børs

Schibsted-aksjen stiger 5,4 prosent til 259,50 kroner. Ifølge TDN Finans er bakgrunnen at sør-afrikanske Naspers fusjonerer to av sine russiske online rubrikksider; Slando.ru og OLX.ru med rivalen Avito.ru, i en transaksjon verdt over 570 millioner dollar.- Hvis du legger denne prisingen til grunn så skal du ha 600 kroner pr Schibsted-aksje, som er urealistisk, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til nyhetsbyrået.- Den russiske siden er i et mye tidligere stadium enn mange av Schibsteds eksisterende sider. Fusjonen viser et veldig potensial i «classifieds» og at de store aktørene begynner å posisjonere seg, og er villige til å inngå fusjoner for å få til gode posisjoner, sier han.

Nyheter
Børs