- Det vil være den siste spikeren i kisten for kronen

Kronen faller videre etter Norges Bank store overraskelse onsdag.

Foto: Scanpix
Børs

Den norske kronen, tremåneders nibor og renteforventningene målt ved FRA-kontrakter har falt etter Norges Banks rentemøte torsdag, melder TDN Finans. Det er sentralbanken uventede store nedjusteringer av rentebanen, som svekker kronen.Kronen fortsatte å svekke seg fredag. Dollaren koster i dag 5,76 kroner. Man må tilbake til september for å finne en dyrere dollar.Den svenske kronen er over 90 øre for første gang på to år.Ifølge Nordea Markets vil den siste spikeren i kisten for kronen være et rentekutt fra Norges Bank.Meglerhuset tror imidlertid ikke at det skjer, men at man "neppe tildeles Nobelprisen i statistikk for å påstå at sannsynligheten har økt".De siste noteringene:

  • Euro: 7,54Euro: 7,54
  • Dollar: 5,76Dollar: 5,76
  • Pund: 8,72Pund: 8,72
  • Svenske kroner: 0,9025Svenske kroner: 0,9025

Nyheter
Næringsliv