Dobling på én uke - aksje raser på dumping-emisjon

Oslo Børs stiger fra start torsdag og i front finner man en aksje som har doblet seg på kun en uke. Børsjumboen faller over 50 prosent etter dumpingemisjon.

Børs

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger forsiktig fra start torsdag, og akkurat nå er børsen opp 0,31 prosent til 480.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 183 millioner kroner.Det siste året er hovedindeksen opp 12,32 prosent, mens man den siste måneden er opp 1,59 prosent. Fasit for 2013 så langt er en oppgang på 8,11 prosent.Subsea 7, IOX og Norse Energy er blant aksjene i fokus så langt.Førstnevnte faller etter Q4-tall, IOX stuper etter emisjon mens Norse Energy er i vinden igjen. Sistnevnte har nå doblet seg på én uke. Børsene i USA satte ny all time high for sjuende dagen på rad onsdag. Dow Jones steg 0,04 prosent til 14.455,28 poeng mens S&P 500 endte opp 0,13 prosent.Børsene i Asia-regionen falt for tredje dag på rad torsdag. I Japan var stemningen noe bedre. Nikkei 225 steg 1,16 prosent til 12.381,20 mens Hang Seng i Hong-Kong hevet seg 0,28 prosent.Netfonds Bank skrev torsdag morgen at de trodde Oslo Børs ville åpne relativt flatt.- De asiatiske børsene, utenom Japan, falt på nytt torsdag. Svakere råvarepriser og rykter om ytterligere innstramninger i det kinesiske boligmarkedet skremte investorene. Når det er sagt, fallet i råvareprisene skyldes hovedsakelig at dollaren har styrket seg. Det slippes tre viktige nøkkeltall fra USA i dag; Jobless Claims, PPI and Current Account (14:30), het det fra meglerhuset.Opp og ned på Oslo BørsBlant de aksjene som stiger mest akkurat nå finner man blant annet Norse Energy, som for andre dag på rad er kraftig opp.Aksjen har torsdag startet opp 20,43 prosent til 2,70 kroner og oppgangen kun den siste uken er på solide 104,50 prosent.Questerre stiger 4,11 prosent til 5,55 kroner, Avocet Mining er opp 2,76 prosent til 1,85 kroner, Northland Resources er opp 2,46 prosent til 0,83 kroner mens Frontline stiger 2,66 prosent til 11,55 kroner.Videre er det vind i seilene også for Biotec Pharmacon, Jinhui Shipping, Veidekke, Aker Seafoods, Petrolia og Thin Film Electronics.Blant de store og profilerte som stiger finner man nå DNB, Aker Solutions, Prosafe og PGS.Statoil er så langt opp 0,42 prosent til 141,40 kroner mens Seadrill er opp 0,18 prosent. DNB er opp 1,24 prosent. Blant de aksjene som faller mest akkurat nå finner man blant annet IOX, som har gjennomført en emisjon på 200 millioner aksjer til kurs på 1 krone.Siste kurs onsdag var 2,70 kroner og aksjen stuper dermed 50,74 prosent til 1,33 kroner.Byggma er ned 10,74 prosent til 21,40 kroner, Transeuro Energy faller 5 prosent til 0,19 kroner, Nordic Mining faller videre og er ned 4,26 prosent til 0,67 kroner mens Awilco LNG er ned 3,46 prosent til 12,55 kroner.Videre er det fall på børsen for Aqua Bio Technology, Funcom, Odfjell, IGE Resources, Nio og PSI Group.For de store og mest omsatte er det nå fall for Subsea 7 (ok Q4-tall på morgenkvisten men ikke mer enn det) og TGS-Nopec.Subsea 7 la frem et resultat før skatt på 170,6 millioner dollar, sammenlignet med 126 millioner dollar året før.Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 179 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,43 dollar, mot 0,30 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,34 dollar per aksje.Omsetningen blant mange av vinnerne og taperne er til nå meget begrenset.Subsea 7 Statoil og Seadrill er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen noe ned siden onsdagOljeprisen stiger torsdag morgen, men er noe ned siden Oslo Børs' stengetid onsdag.Brent for levering i april omsettes nå for 108,72 dollar, opp 0,18 prosent inneværende døgn. WTI-oljen er opp 0,29 prosent til 92,79 dollar per fat.Da Oslo Børs stengte onsdag ble brentoljen omsatt for rundt 109,4 dollar per fat.Prisdifferansen i favør av Brent er ifølge TDN Finans redusert med ytterligere om lag 60 cent til 16,14 dollar pr fat siden onsdag morgen.Tall fra det amerikanske energidepartementet viste onsdag at oljelagrene i USA ved utgangen av forrige uke hadde steget til sitt høyeste nivå for årstiden siden målingene begynte i 1982.- Lagerbyggingen kan ventes å fortsette inntil vi ser USA i full økonomisk oppgangsmodus. Vi ser ingen grunn til at oljeprisene skal stige med mindre det kommer en overraskende hendelse på forsyningssiden. Det har ikke vært noen dynamisk endring i etterspørselen, sier David Lennox, analytiker i Fat Prophets i Sydney, til Bloomberg News.USAs oljeproduksjon steg samtidig til sitt høyeste nivå siden juli 1992.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs