Ellevill gassmygg til topps på rød Oslo Børs

Oslo Børs trekker svakt ned på en nyhetsfattig dag. Yara og Marine Harvest tynger, mens Subsea 7 og Norwegian trekker opp. Gassmygg fortsetter den elleville oppgangen.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs trekker nedover etter en nølende start onsdag. Siste notering er 479,31, ned 0,33 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 1.117 millioner kroner. Det siste året er hovedindeksen opp 13,5 prosent, mens den hittil i år har steget 7,9 prosent. Fasit siste måned er en oppgang på 1,6 prosent.Her kan du følge utviklingen i Kapitals Børs-NM Utviklingen skjer etter en relativt rolig dag på Wall Street og børsfall i Asia-regionen tidligere i dag.Pilene peker nedover også på de toneangivende Europa-børsene. Britiske FTSE 100 faller 0,8 prosent, franske CAC 40 0,4 prosent, mens tyske DAX og Amsterdam-børsen begge er ned 0,2 prosent.HegnarTV er på båtmessen "Sjøen for alle" i dag og ser på årets trender. Kan vi håpe at markedet for fritidsbåter er i ferd med å ta seg opp? Se Økonominyhetene klokken 15.30.Dyrere lån for Italia På en nyhetsfattig dag har fokus vært på den første statsobligasjonsauksjonen i Italia etter nedgraderingen fra Fitch Ratings.Renten på 3-åringen steg til sitt høyeste nivå siden desember. Det ble solgt papirer for 3,3 milliarder euro, til en rente på 2,48 prosent. Ved forrige korsvei for en måned siden ble det betalt en rente på 2,30 prosent.Videre ble 15-årige papirer solgt for to milliarder euro, til 4,90 prosent rente. Det var opp fra 4,81 prosent i januar.Bundesbank advarte tirsdag om at eurokrisen langt fra er over.- Vårt syn er at disse statsrentene skal oppover på et tidspunkt. Vi vil ha et problem i Europa, i Italia, og noe vil dytte rentene høyere opp, sier direktør Patrick Armstrong til Armstrong Investment Managers til Reuters.Oljeprisen stiger svakt Oljeprisen stiger svakt onsdag.Brent april-olje handles for 109,78 dollar, opp 13 cent i dagens handel. WTI-oljen stiger 28 cent til 92,82 dollar per fat, og er nå nær sitt høyeste nivå på to uker.Klokken 16 tirsdag ble Brent-oljen omsatt for 111 dollar.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag at råoljelagrene falt 1,4 millioner fat i forrige uke til 377,6 millioner fat.Samtidig falt bensinlagrene 3,2 millioner fat og lagrene for destillater 2,2 millioner fat.Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy EIA nedjusterer anslaget for det globale oljeforbruket i 2013 med 80.000 fat dagen til 90,13 millioner fat pr dag.For 2012 tas anslaget ned fra 89,16 millioner fat per dag til 89,12 millioner fat per dag.Subsea 7 opp på kontrakt På Oslo Børs faller Statoil 0,9 prosent til 141,10 kroner.Utslagene for øvrig blant tungvekterne er beskjedne - begge veier. Subsea 7 utmerker seg positivt med en oppgang på 1,2 prosent til 142,70 kroner etter å ha sikret seg ny kontrakt , mens Norwegian stiger 1,3 prosent til 231 kroner.Aker Solutions har også landet en kontrakt, men faller 0,3 prosent til 111,20 kroner.Marine Harvest utmerker seg enda mer negativt med et fall på 1,9 prosent til 5,65 kroner, mens Yara trekker ned 1,4 prosent til 273,50 kroner.Olje til bunns, gruve til topps Relativt sett topper InterOil taperlisten med en nedgang på 15,7 prosent til 2,95 kroner etter å ha lagt frem produksjonstall for februar .Fred. Olsen Production kommer nærmest med et fall på 6,1 prosent til 8,42 kroner.Dagens relative vinner så langt er Oslo Axess-noterte Nordic Mining, som stiger 21,5 prosent til 96 øre.Oppgangen kommer som bestilt for Skagen Vekst og Holberg Norge, som i forrige uke kjøpte seg ytterligere opp i gruveaktøren. Skagen Vekst er nest største eier, Holberg er sjette størst.Vi merker oss også at Norse Energy er opp 15,8 prosent til 1,76 kroner. Gassmyggen er nå opp hele 440 prosent så langt i år. Berge Gerdt Larsens oljeeventyr Petrolia stiger 10,4 prosent til 8,50 kroner.Codfarmers legger på seg 7,5 prosent til 43 øre.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs