Ellevill gassmygg ypper seg i tam børsåpning

Utslagene er beskjedne i fredagens børsåpning. Prosafe trekker ned etter emisjon, mens Norse Energy fortsetter å gi gass.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Børs

Etter 30 minutters handel peker pilene svakt oppover på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 0,03 prosent til 482,21.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 346 millioner kroner. Så langt i år er hovedindeksen opp 8,6 prosent, mens den har steget 11,5 prosent det siste året. Siste måned er fasiten en oppgang på 2,6 prosent.Utviklingen skjer etter nye rekorder på Wall Street i går, og børsoppgang over hele Asia tidligere fredag. Triggeren var blant annet gårsdagens sterke jobbtall fra USA.De toneangivende Europa-børsene trekker svakt ned. Britiske FTSE 100, tyske DAX og Amsterdam-børsen er alle ned under prosenten, mens franske CAC 40 trekker ned 0,22 prosent.Prosafe ned, Norwegian opp Tilbake på Oslo Børs er utslagene beskjedne for nær sagt samtlige OBX-aksjer.Prosafe trekker ned 3,7 prosent til 58,55 kroner etter gjennomføring av overtegnet emisjon til 58 kroner aksjen.Schibsted stiger 1,5 prosent til 263 kroner, mens Norwegian er opp 0,6 prosent til 226,40 kroner.Storebrand faller 2,3 prosent til 26 kroner på sin investordag i London.Telenor er mest omsatt så langt, og stiger 0,7 prosent til 127,90 kroner.Oljeprisen opp, Statoil ned Oljeprisen stiger fredag morgen.Brent april-olje løfter seg 44 cent til 109,40 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 22 cent til 93,25 dollar fatet.Optimistene har fått vann på mølla av gårsdagens jobbtall fra USA. I tillegg gir nye gufs fra Midtøsten støtte. USAs president Barack Obama sier ifølge Reuters at militærmakt er et alternativ hvis verke sanksjoner eller diplomati stagger Irans planer og ambisjoner innen atomvåpen.- Tallene vi ser i USA er resultatet av billige penger som har blitt gjort tilgjengelige, sier Jonathan Barratt, sjef for råvareforskerne i Sydney-baserte Barratt's Bulletin.- På den fundamentale siden, er Iran et tema. Når Obama sier Iran er over ett år unna atomvåpen, betyr det ett år for nært, legger han til.Statoil trekker ned 0,3 prosent til 140,60 kroner.Norse gir fortsatt gass Norse Energy er igjen i toppen av vinnerlisten med en oppgang på 5,7 prosent til 3,14 kroner. Aksjen er nå opp utrolige 890 prosent hittil i år, og over 223 prosent den siste måneden.Aller mest stiger Navamedic - aksjen er opp 5,8 prosent til 13,75 kroner.I andre enden finner vi RXT, som faller 7,9 prosent til 35 øre. Aksjen er den eneste som faller mer enn nevnte Prosafe.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs