Energiknøtter til himmels og bunns på Oslo Børs

Mens én oljeaksje stuper over 40 prosent på dårlig nytt, stiger en annen over 20 prosent. Norse har steget neste 800 prosent så langt i år!

AP Photo
Børs

Det er en positiv torsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,3 prosent til 479,91.Omsetningen har kommet opp i nesten én milliard kroner.Det siste året er hovedindeksen opp 12,3 prosent.. Fasit for 2013 så langt er en oppgang på 8,1 prosent.Rekord i USA, fall i Asia Børsene i USA satte ny all time high for sjuende dagen på rad onsdag. Dow Jones steg 0,04 prosent til 14.455,28 poeng mens S&P 500 endte opp 0,13 prosent. Børsene i Asia-regionen falt for tredje dag på rad torsdag. I Japan var stemningen noe bedre.Oljeprisen krabber oppover Oljeprisen stiger, men er noe ned siden Oslo Børs' stengetid onsdag.Brent for levering i april omsettes nå for 108,84 dollar, opp 0,3 prosent. WTI-oljen er opp 0,1 prosent til 92,57 dollar per fat. Da Oslo Børs stengte onsdag ble Brentoljen omsatt for rundt 109,4 dollar per fat.Statoil er ned 0,4 prosent til 140,30 kroner.Opp nesten 800 prosent i 2013! Lille Norse Energy er den store vinneren med en oppgang på 23 prosent til 2,83 kroner. Så langt i år har Norse steget ikke mindre enn 784 prosent. Bare i løpet av den siste uken er oppturen på 117 prosent.Interoil stuper etter emisjon Interoil stuper 41,9 prosent til 1,57 kroner. Aksjen raser etter at selskapet har gjennomført emisjon langt under børskurs.Emisjonen, som var på 200 millioner aksjer, ble gjennomført til 1 krone per aksje. Siste kurs onsdag var 2,70 kronerSubsea 7 ned på tall Subsea 7 leverte tall svakt under markedsforventningene i morges. Nedskrivninger på 52 millioner dollar knyttet til Guala Lula-prosjektet i Brasil tynger.Aksjen faller 2,1 prosent til 139,90 kroner i tung handel; 147 millioner kroner.Analytikere Reuters har snakket med mener det underliggende resultatet er bra. De forklarer dagens kursfall med usikkerhet knyttet til driften i Brasil.Intex-rally MCC8 Group Company Limited skriver i en melding at Intex Resouces har gjort betydelig funn av sjeldne jordartsmetaller (REE) ved Mindoro-prosjektet.Det fremgår også at selskapene har jobbet med forberedelsene av en børsnotering av Mindoro-prosjektet i Singapore.Intex-aksjen stiger 11,7 prosent itl 4,11 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs