Fantastisk uke i New York

Wall Street legger en uke med mer enn to prosents oppgang og flere nye høyestenoteringer bak seg. Fryktindeksen stuper.

Bull på Wall Street (AP Photo/David Karp)
Børs

Dow Jones-indeksen endte på 14.397,07 poeng, opp 0,47 prosent fredagh og 2,18 prosent uke sett under ett. S&P500 indeksen hadde en ukesoppgang på 2,17 prosent, og endte fredag opp 0,45 prosent på 1551,18 poeng. Nasdag-indeksen steg 0,38 prosent til 3244,37 poeng. Uken sett under ett var den opp 2,35 prosent.Den såkalte frykt-indeksen, CBOE VIX, falt ytterligere 3,37 prosent fredag til 12,62 poeng. Indeksen var ned over 17 prosent sist uke og nesten 30 prosent det siste året.Børsene fikk et løft av den månedlige arbeidsmarkedsrapporten. Nonfarm Payrolls viste at det ble skapt 236.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i februar. Økonomer ventet at det ble skapt 163.000 nye jobber ble utenfor jordbrukssektoren. Samtidig var ledighetsraten på 7,7 prosent, mot ventet 7,9 prosent. I januar var raten 7,9 prosent.De amerikanske engroslagrene steg med 1,2 prosent i januar sammenlignet med måneden før. Det var ventet en økning på bare 0,3 prosent. Desember-tallet blre revidert fra minus 0,1 prosent til pluss 0,1 prosent.McDonalds steg over 1,5 prosent til tross for at hamburgergiganten meldte om nedgang i salget på 1,5 prosent i februar.Google meldte om nye jobbkutt i Motorola og endte svakt ned, 0,08 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs