First: - Vi opererer fremdeles med sterk kjøp

Swedbank First Securities beholder sin "sterk kjøp"-anbefaling på en av Oslo Børs' mest profilerte aksjer. Handelsbanken er på sin side skeptisk til Schibsted.

Foto: Scanpix
Børs

Swedbank First Securities melder tirsdag at de beholder sterk kjøp på DNB-aksjen.I tillegg sprites kursmålet opp fra 95 kroner til 115 kroner, skriver TDN Finans.Oppjusteringen kommer etter at banken nylig hevet utlånsrenten til boliglån og lån til små og mellomstore bedrifter med 0,30 prosentpoengFirst tror rentene kommer til å komme enda høyere fremover og setter derfor opp sine estimater for renteinntekter for DNB hva gjelder 2013 og 2014.- Ledelsen indikerte ytterligere økninger på mellom 20 og 50 basispunkter, og vi justerer opp marginene våre med 30 basispunkter som effekt for helåret, skriver Swedbank i en oppdatering.- Fremdeles reduce men SOTP kan bli hevetSamtidig melder Handelsbanken Capital Markets at de fremdeles er skeptiske til Schibsted.Kursmålet er satt til 230 kroner og anbefalingen lyder reduce. Aksjen stiger 4,14 prosent til 256,50 kroner.Meglerhuset skriver imidlertid i en oppdatering at deres verdsettelse av nettstedet Leboncoins vekst fremover kan være i underkant.Handelsbanken kan på bakgrunn av dette komme til å heve sin sum of the parts på Schibsted til 250 kroner fra 235 kroner.Schibsted kjøpte Leboncoin, det tredje største rubrikk- eller auksjonsnettstedet i Europa, tilbake i 2010.

Nyheter
Børs