Forvalter: - Her er mine fem desiderte favoritt-aksjer

Fondsfinans-analytiker Per Haagensen forteller deg hvilke fem aksjer i bør ha i din portefølje.

Per Haagensen. Foto: Finansavisen
Børs

Fondsfinans-analytiker Per Haagensen anbefaler kjøp av aksjer i Yara, Schibsted, Höegh LNG, Sevan Drilling og Sparebanken Vest.Det sier han til Finansavisen onsdag. Haagensen er hakket mer skeptisk til Orkla.- Orkla verdsettes nå høyere enn «summen av delene». Det har aksjen aldri gjort før så lenge jeg har dekket den, sier analytikeren.Haagensen har i løpet av det seneste halvåret snudd i sitt syn på Yara-aksjen fra selg, til nøytral og nå til kjøpsanbefaling.En tema i høst var USAs fremtidige eksportmulighet av kunstgjødsel, som følge av rikelig tilgang på billig gass. Analytikeren har kommet frem til at frykten er overdrevet.- Økt produksjon vil komme, men ikke før i 2017-2018 og jeg tror dessuten ikke de vil bli noen stor eksportør. Produksjonsanleggene skal bygges langt inn i landet, sier Haagensen.Les hele intervjuet med Haagensen i onsdagens utgave av Finansavisen.

Nyheter
Børs