Gruvemygg til bunns da børsen falt - bånn gass i Norse Energy

Oslo Børs trakk ned på en nyhetsfattig dag. Yara og Marine Harvest tynget, mens Subsea 7 trakk opp. Gassmygg fortsatte den elleville oppgangen, mens gruveaksje gikk til bunns.

Norse-sjef Mark Dice. Foto: Finansavisen
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 478,51, etter en nedgang på 0,5 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.751 millioner kroner. Det siste året er hovedindeksen opp 13,3 prosent, mens den hittil i år har steget 7,75 prosent. Fasit siste måned er en oppgang på 1,4 prosent.Her kan du følge utviklingen i Kapitals Børs-NM Pilene peker nedover på de fleste toneangivende Europa-børsene. Britiske FTSE 100 falt 0,5 prosent, franske CAC 40 0,1 prosent, mens tyske DAX og Amsterdam-børsen endte marginalt hhv. opp og ned.Wall Street åpnet ned, men har nå snudd opp etter drøye tre timers handel.Shopper mer i USA Den amerikanske detaljhandelen steg 1,1 prosent på månedsbasis i februar mot ventet 0,5 prosent.Eklsklusive biler økte salget med 1,0 prosent, mot ventet 0,5 prosent.Januar-tallet ble revidert fra 0,1 til 0,2 prosent.De amerikanske importprisene steg 1,1 prosent i februar, mot ventet 0,6 prosent oppgang.Januar-økningen på 0,6 prosent ble ikke revidert.Til slutt steg lagrene av usolgte varer mer enn ventet.Dyrere lån for Italia På en nyhetsfattig dag har fokus vært på den første statsobligasjonsauksjonen i Italia etter nedgraderingen fra Fitch Ratings.Renten på 3-åringen steg til sitt høyeste nivå siden desember. Det ble solgt papirer for 3,3 milliarder euro, til en rente på 2,48 prosent. Ved forrige korsvei for en måned siden ble det betalt en rente på 2,30 prosent.Videre ble 15-årige papirer solgt for to milliarder euro, til 4,90 prosent rente. Det var opp fra 4,81 prosent i januar.Bundesbank advarte tirsdag om at eurokrisen langt fra er over.- Vårt syn er at disse statsrentene skal oppover på et tidspunkt. Vi vil ha et problem i Europa, i Italia, og noe vil dytte rentene høyere opp, sier direktør Patrick Armstrong til Armstrong Investment Managers til Reuters.Oljeprisen reagerte ned Oljeprisen reagerte ned på lagertall fra USA , og Brent april-olje handles nå for 109,31 dollar, ned 34 cent i dagens handel. WTI-oljen stiger fortsatt 45 cent til 92,99 dollar per fat.Klokken 16 tirsdag ble Brent-oljen omsatt for 111 dollar.Det internasjonale energibyrået (IEA) nedjusterer anslaget for den globale oljeetterspørselen i 2013 med 90.000 fat dagen til en årlig vekst på 820.000 fat per dag - til nivået 90,62 millioner fat per dag.På Oslo Børs falt Statoil 1,1 prosent til 140,90 kroner.Selskapet meldte i dag om avtale med Berge Gerdt Larsens Petrolia. Petrolia Norway kjøper 10 prosent i PL628 av Statoil, og har inngått avtale som gir Statoil en opsjon på 10 prosent i PL 506.Sistnevnte steg for øvrig 5,2 prosent til 8,10 kroner.Subsea 7 opp på kontrakt Utslagene for øvrig blant tungvekterne var beskjedne - begge veier. Subsea 7 utmerket seg positivt med en oppgang på 1,3 prosent til 142,90 kroner etter å ha sikret seg ny kontrakt , mens Borregaard steg 2,1 prosent til 24 kroner.Sparebank 1 SR-Bank la på seg 1,7 prosent til 50,75 kroner.Aker Solutions har også landet en kontrakt, men falt 1,1 prosent til 110,30 kroner. Prosafe steg derimot 0,5 prosent til 59 kroner på Talisman-kontrakt .Marine Harvest utmerket seg enda mer negativt med et fall på 1,4 prosent til 5,68 kroner, mens Yara trakk ned 1,2 prosent til 274 kroner. Vi minner også om at REC falt 2,7 prosent til 1,38 kroner.Standard Drilling klatret på sin side 0,8 prosent til 9,07 kroner etter at Øystein Stray Spetalen hamstret nye 2,3 millioner aksjer.Olje og gruve til bunns Relativt sett topper InterOil taperlisten med en nedgang på 22,9 prosent til 2,70 kroner etter å ha lagt frem produksjonstall for februar .Oslo Axess-noterte Nordic Mining kom nærmest, med en nedgang på 11,4 prosent til 70 øre. Aksjen svingte fra 1,02 kroner til 62 øre før den i ettermiddag ble pauset på 68 øre - i forkant av en børsmelding.I denne meldingen opplyser selskapet om innholdet i et brev fra Miljøverndepartementet, som vil ha mer informasjon om planlagt gruvedrift på Engebøfjellet før det tar en avgjørelse.Nedgangen er dårlig nytt for Skagen Vekst og Holberg Norge, som sist uke kjøpte seg ytterligere opp i gruveaktøren. Skagen Vekst er nest største eier, Holberg sjette størst.I andre enden steg faktisk gassmyggen Norse Energy 51,3 prosent til 2,30 kroner uten spesielle nyheter om selskapet. Aksjen er nå opp voldsomme 619 prosent så langt i år.Oslo Axess-noterte RomReal spratt opp 58,7 prosent til 2,00 kroner - etter skarve to handler, mens Codfarmers la på seg 10 prosent til 44 øre. Flex LNG, en annen Oslo Axess-aksje, løftet seg 12 prosent til 2,80 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs