Høyeste børs på nesten 5 år - IT-aksje til værs

Oslo Børs har tirsdag vært på det høyeste nivået siden sommeren 2008. En IT-aksje er suveren vinner.

Idex-sjef Ralph W. Bernstein. Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs stiger svakt tirsdag. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 480,32, opp 0,18 prosent. I løpet av formiddagen var indeksen oppe i 481,05, som er ny årsbeste og den høyeste noteringen på nesten fem år.Det er omsatt aksjer for en snau milliard.Så langt i år har hovedindeksen steget 8,2 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 12,8 prosent.Oljeprisen faller Brent-oljen med levering i april faller 0,4 prosent til 109,75 dollar fatet, mens WTI-oljen blir omsatt for 91,86 dollar fatet, ned 0,2 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,88 dollar fatet ved børsslutt mandag.Høye oljelagre og sterk oljeproduksjon i USA, i kombinasjon med svak etterspørsel, har tynget oljeprisene i senere tid.Statoil stiger 0,2 prosent til 142,30 kroner.Strategisk Idex-partner Idex meldte tirsdag morgen at de nå har avtalt rammebetingelser med en global partner som betjener mobilkommunikasjonsmarkedet.Det sender aksjen opp 18,4 prosent til 1,87 kroner. Så langt i år er Idex opp 91 prosent.- Vi erfarer for tiden stor interesse fra mobilmarkedet, og vi er svært fornøyd med å ha oppnådd enighet om rammeverket for en avtale med en global partner som betjener akkurat det markedet, sier adm. direktør Ralph W. Bernstein i en kommentar.Milliardkontrakt ExxonMobil Canada Properties har utøvd en opsjon på arbeid fra det Kværner-deleide joint venture-selskapet Kiewit-Kvaerner Contractors.Kværners andel av kontrakten har en verdi på rundt 1,5 milliarder dollar, inklusive arbeid som hittil er gjort.- Denne kontrakten var ventet og selskapet hadde guidet inntektsbidraget i 2013, men kontrakten er positiv av to årsaker. For det første impliserer den en verdi på rundt en milliard kroner mer enn ventet. I tillegg øker den inntjeningsvisibiliteten for Kværner etter 2014, sier analytiker i DNB Markets, Eirik Mathisen, til TDN Finans.Kværner stiger 4,4 prosent til 12,95 kroner.Nytt styremedlem i Questerre Dennis Sykora er utnevnt til nytt styremedlem i Questerre Energy.Han erstatter Pat Quinland, som har begynt å arbeide i Ernst & Young, noe som forhindrer styreverv i børsnoterte selskaper.Aksjen stiger 3,1 prosent til 5,30 kroner.DNB opp DNB stiger 1,9 prosent til 91,95 kroner i relativt tung handel; 104 millioner kroner.Finansdirektør Bjørn Erik Næss i DNB uttalte på et presseseminar tirsdag at det ville ha rasert DNBs aksjekurs dersom selskapet skulle gjort en emisjon nå, melder TDN Finans.Forrige fredag nådde DNB all time highi 93,70 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs