Meglerhus nedgraderer - aksjen raser på Oslo Børs

Arctic Securities nedgraderer Storebrand-aksjen etter nye krav fra Finanstilsynet.

Fridtjof Berents. Foto: Finansavisen.
Børs

Arctic Securities nedgraderer Storebrand til hold, melder TDN Finans.Meglerhuset har et kursmål på aksjen på 28 kroner.Arctics analysesjef Fridtjof Berents viser til at Finanstilsynet har besluttet at det skal innføres et nytt dødelighetsgrunnlag for kollektive pensjonsforsikringer.I det nye dødelighetsgrunnlaget har Finanstilsynet lagt til grunn Finans Norges forslag til startdødelighet, tillagt 12 prosent sikkerhetsmargin. Til sammenligning viste Storebrand til en sikkerhetsmargin på ti prosent i selskapets kvartalsrapport 13. februar.Berents viser ifølge TDN Finans også til at Finanstilsynet mener oppreserveringsperioden ikke bør ha en varighet ut over fem år.Analysesjefen mener at kombinasjonen mellom størrelsen og perioden for langt liv-oppreservering var strengere enn det både han og bransjen hadde ventet på forhånd. Han påpeker likevel at det fremdeles er usikkerhet rundt den reguleringen, og at det forklarer hold-anbefalingen.Storebrand faller mandag morgen hele 7,89 prosent til 24,88 kroner. Aksjen har hittil i år falt 7,23 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 8,12 prosent.Beholder kjøpPareto Securities beholder derimot sin kjøpsanbefaling på Storebrand, med et kursmål på 35 kroner, melder Reuters.De kutter imidlertid inntjeningsestimatene for de neste fem årene med totalt 750 millioner kroner."Selv om vi hadde inkludert en kostnad for Storebrand som følge av styrking av reservene, tyder det nå på at denne kostnaden blir betydelig høyere enn ventet på omlag 1,3 milliarder kroner. Forslaget vil redusere inntektene for 2014 til 2019 med minst 1,7 kroner per aksje sammenlignet med vårt tidligere estimat", skriver Pareto.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs