Nervøs børsåpning på Wall Street

Tirsdagens handel starter i rødt på New York-børsen.

AP Photo/Henny Ray Abrams
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,24 prosent og står i 3.244,95 poeng, mens Dow Jones står i 14.442,84 poeng etter en nedgang på 0,03 prosent.Utviklingen kan du følge herMakro Sentimentindeksen fra NFIB (National Federation of Independent Business) i USA hevet seg til 90,8 i januar.Det er en oppgang fra 88,9 som ble fasit i desember, melder TDN Finans.Eksperter hadde ventet en indeks på 90,0.Indeksen viser sentimentet blant små amerikanske bedrifter, som de seneste 15 årene har stått for rundt 60 prosent av sysselsettingsveksten i USA.Gull Gull, som ofte er blitt brukt som en hedge mot usikkerhet, tøffere tider og svakere dollar, har ikke vært så upopulær blant investorer på veldig lenge.Nå som stadig flere tegn tyder på at den økonomiske veksten kan være på vei opp igjen kan gullalderen være over.Investorer har allerede tatt gevinst og gullprisen er ned over 17 prosent fra toppen på 1.921,15 dollar pr. unse i september 2011.Og etter det største fallet på en måned siden 1997 er gullprisen fire prosent unna et såkalt bear-market, ifølge Bloomberg.

Nyheter
Børs