New York-børsen karrer seg opp i pluss

Mandagens handel startet i rødt, men nå ser det litt bedre ut (oppdatert 17.40).

Fra gulvet på NYSE. AP Photo/Henny Ray Abrams.
Børs

Stemningen har løftet seg noe på Wall Street.- Folk kjøper på svakhet Drøyt to og en halv time ut i mandagens handel er Dow Jones opp 0,16 prosent til 14.419,72, mens den bredere S&P 500-indeksen har steget 0,1 prosent til 1.552,58.Nasdaq-indeksen er ned 0,04 prosent til 3.243,03.S&P 500 har vært oppe i 1.552,99, som er høyeste intradag-nivå sett siden oktober 2007. All time high er 1.576,09.Apple er ned én prosent. På den positive siden finner vi aksjer som Bank of America og Boeing - opp hhv. 0,2 og 1,5 prosent.Amerikanske børser har opplevd sterk oppgang så langt i 2013, og korreksjonene har vært kortvarige, påpeker Reuters.- Vi ser mye oppdemmet etterpørsel, og folk ser ut til å kjøpe på svakhet. Jeg ser ikke på dette som noe negativt ut fra hva markedet har gjort så langt i 2013, sier direktør Alan Lancz i Alan B. Lancz & Associates i Toledo, Ohiom til nyhetsbyrået.Åpningen 11 minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,28 prosent og står i 3.235,18 poeng, mens Dow Jones står i 14.375,81 poeng etter en nedgang på 0,15 prosent.Utviklingen kan du følge her- Italia-kutt en vekker Optimismen etter fredagens arbeidsmarkedsrapport fra USA fikk seg et skudd for baugen da Fitch Ratings sent fredag meldte om nedgradering av italiensk statsgjeld.Gjelden ble nedgradert med ett hakk, med negative utsikter. Fitch viser til den nåværende politiske usikkerheten, en resesjon som drar ut, samt ikke minst høy gjeld.- Jeg tror den italienske nedgraderingen fungerer som en liten vekker, sier sjeføkonom Alastair Winter i Daniel Stewart & Co til Reuters.Kina Den kinesiske konsumprisindeksen (KPI) steg 3,2 prosent i februar. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 3,0 prosent.Produsentprisene (PPI) endte derimot ned 1,6 prosent, mot et ventet fall på 1,5 prosent.Industriproduksjonen i Kina steg i februar 9,9 prosent. Analytikerne hadde her spådd en oppgang på 10,6 prosent.Detaljhandelen i samme periode endte opp 12,3 prosent, mot en ventet oppgang på 15,0 prosent.Utviklingen kan du følge her. Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs