Ny årsbeste på Oslo Børs, men oljeknøtt ble rasert

Det var oljeknøttenes dag på Oslo Børs torsdag. Én stupte nesten 50 prosent, mens en annen steg nesten 30 prosent.

Oslo Børs om vinteren - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs endte torsdag på det høyeste nivået siden sommeren 2008. Hovedindeksen steg 0,8 prosent til 482,08.Omsetningen endte på 3,4 milliarder kroner.Det siste året er hovedindeksen opp 12,8 prosent. Fasit for 2013 så langt er en oppgang på 8,6 prosent.Rekord i USA, fall i Asia Børsene i USA satte ny all time high for sjuende dagen på rad onsdag. Dow Jones steg 0,04 prosent til 14.455,28 poeng mens S&P 500 endte opp 0,13 prosent. Børsene i Asia-regionen falt for tredje dag på rad torsdag. I Japan var stemningen noe bedre.Sterke jobb-tall fra USA Klokken 13:30 ble det sluppet flere interessante tall i USA. Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd, såkalte jobless claims, faller for tredje uke på rad. Samtidig stiger produsentprisene omtrent som ventet.Oljeprisen hopper Oljeprisen har tatt seg kraftig opp i løpet av torsdagen. Siden lunsjtider er styrkelsen på rundt én dollar fatet.Brent for levering i april omsettes nå for 109,79 dollar, opp 1,2 prosent. WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 92,69 dollar per fat. Da Oslo Børs stengte onsdag ble Brentoljen omsatt for rundt 109,4 dollar per fat.Statoil endte opp 0,2 prosent til 141,20 kroner.Opp over 800 prosent i 2013! Lille Norse Energy var den store vinneren med en oppgang på 29,1 prosent til 2,97 kroner. Så langt i år har Norse steget ikke mindre enn 828 prosent. Bare i løpet av den siste uken er oppturen på 125 prosent.Tidligere i mars ble det kjent at New York-politikerne vil forby fracking i ytterligere to år til 2015. Nå går saken videre i delstatens senat. NECs eiendeler i New York kan få en kraftig verdiøkning hvis forbudet mot fracking blir opphevet.Svenske Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension flagget onsdag kjøp av store poster i Norse. Avanza sitter nå på 5.816.745 aksjer, noe som tilsvarer 5.35 prosent av aksjene.Interoil stupte etter emisjon Interoil stupte 45,2 prosent til 1,148 kroner. Aksjen raser etter at selskapet har gjennomført emisjon langt under børskurs.Emisjonen, som var på 200 millioner aksjer, ble gjennomført til 1 krone per aksje. Siste kurs onsdag var 2,70 kronerSubsea 7 så vidt i pluss Subsea 7 leverte tall svakt under markedsforventningene i morges. Nedskrivninger på 52 millioner dollar knyttet til Guala Lula-prosjektet i Brasil tynger.Aksjen åpnet ned, men endte så vidti pluss. Sluttnoteringen lyder på 143 kroner, opp 0,1 prosent.Analytikere Reuters har snakket med mener det underliggende resultatet er bra. De forklarte kursfallet tidligere på dagen med usikkerhet knyttet til driften i Brasil.Intex-rally MCC8 Group Company Limited skriver i en melding at Intex Resouces har gjort betydelig funn av sjeldne jordartsmetaller (REE) ved Mindoro-prosjektet.Det fremgår også at selskapene har jobbet med forberedelsene av en børsnotering av Mindoro-prosjektet i Singapore.Intex-aksjen steg 14,1 prosent itl 4,20 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs