Oljeknøtt til himmels på børsen

Oslo Børs var oppe på årsbeste fredag, men falt tilbake i løpet av dagen. Et oljeknøtt ble pauset etter uvanlig stor oppgang.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en småkjip dag. Det startet med nye årsrekorder, men så snudde det. Hovedindeksen endte ned 0,3 prosent til 480,45. Det betyr at ukeavkastningen ble på beskjedne 0,2 prosent.Så langt i år er hovedindeksen opp 8,2 prosent, mens den har steget 11,2 prosent det siste åretOmsetningen endte på høye 5,2 milliarder kroner. Statoil, Yara og Telenor var mest omsatt med henholdsvis 903, 671 og 400 millioner kroner.USA-tall i fleng Flere amerikanske nøkkeltall ble sluppet i løpet av fredagen, uten de helt store markedsreaksjonene. De amerikanske konsumprisene opplevde i februar sin største økning på nesten fire år. Den amerikanske Empire Manufacturing-indeksen overrasker negativt. Det samme gjorde Empire Manufacturing-indeksen for mars. Industriproduksjonen stiger imidlertid .Oljeprisen over 110 dollar Oljeprisen stiger. Nå er det mai-kontrakten som gjelder for Brent-olje. Prisen stiger 1,2 prosent til 110,24 dollar. Amerikansk WTI-olje stiger 0,6 prosent til 93,57 dollar fatet.Optimistene har fått vann på mølla av gårsdagens jobbtall fra USA. I tillegg gir nye gufs fra Midtøsten støtte. USAs president Barack Obama sier ifølge Reuters at militærmakt er et alternativ hvis verke sanksjoner eller diplomati stagger Irans planer og ambisjoner innen atomvåpen.Statoil endte ned 0,1 prosent til 141 kroner.Børspause i oljeknøtt Fredag ettermiddag ble det innført børspause i Rocksource for at børsen skulle se nærmere på kursutviklingen. Aksjen var opp 37,9 prosent til 1,90 kroner da pausen ble innført. Pausen ble imidlertid raskt opphevet.- Vi ble oppringt av Oslo Børs som rutinemessig pauset aksjen i sted og da svarte jeg at vi ikke er kjent med noen informasjon som skulle tilsi brå kursbevegelser i dag, sier kommunikasjonsdirektør Per-Anders Muri til TDN Finans.Aksjen endte opp 25,7 prosent til 1,81 kroner. Omsetningen var på 5,8 millioner kroner.Prosafe falt etter emisjon Prosafe trakk ned 4,2 prosent til 58,25 kroner etter gjennomføring av overtegnet emisjon til 58 kroner aksjen. Bruttoprovenyet var på 754 millioner kroner. Pengene skal brukes til å finansiere verdiøkende vekstinvesteringer.Storebrand ned etter investordag Storebrand falt 2,2 prosent til 26,02 kroner på sin investordag i London.Embedded value (EV) for Storebrands livvirksomhet var på 21,8 milliarder kroner ved utgangen av 2012, gikk det frem av en børsmelding fredag morgen.Dette er en reduksjon på 3,0 milliarder kroner i løpet av 2012Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs