S&P 500 bare 9 poeng under 2007-rekorden

USA-børsene steg mandag. S&P 500 nærmer seg all time high. Oppkjøpsrykter sendte smarttelefonprodusent opp 14 prosent.

Foto: Scanpix
Børs

De amerikanske børsene fikk en sterk start på uken. Dow Jones endte opp 0,4 prosent til 14.447,29, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,3 prosent til 1.556,22. Indeksen er bare ni poeng unna all time high. I oktober 2007 var indeksen oppe i 1.565,15. Dow Jones er inne i sin lengste oppgangsperiode siden mars i fjor.Teknologitunge Nasdaq steg 0,3 prosent til 3.252,87.Apple steg 1,4 prosent til 437,87 dollar etter fall tidligere på dagen. BlackBerry gikk 14 prosent på meldinger om at Lenovo Group Ltd. vurderer å kjøpe produsenten av smartelefoner.Ford Motor Co. klatret 2,8 prosent på høyere salgstall i Kina.Finanssektoren var sterk. Citigroup Inc. og Wells Fargo & Co. endte opp minst 1,7 prosent, melder Bloomberg.Dick's Sporting Goods Inc. falt 11 prosent på et negativt resultatvarsel.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs