- Spetalen-aksjen er meget bra, men ikke akkurat nå

Nordea Markets liker en av Øystein Stray Spetalens investeringer veldig godt. Bare ikke på kort sikt.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix
Børs

Arctic Securities melder mandag at de kapper både anbefaling og kursmål på Storebrand.Dette etter at Finanstilsynet fredag la fram et nytt grunnlag for beregning av levealder som innebærer at forsikringsselskaper må sette av mer penger til pensjonsordninger.Anbefalingen droppes fra kjøp til hold mens kursmålet dumpes fra 32 kroner til 28 kroner.Storebrand er mandag ned 5,55 prosent til 25,51 kroner.- Kombinasjonen av størrelsen og tidsperioden for oppreserveringen var strengere enn våre forventninger og forventningene i sektoren. Inntjeningsvisibiliteten har blitt negativt påvirket og nedsiderisikoen har økt, skriver Arctic mandag.- Strålende aksje men ikke akkurat nåSamtidig har Nordea Markets kuttet sin anbefaling på Spectrum til sell fra buy.Kursmålet er satt til 56 kroner mens aksjen mandag er ned 0,83 prosent til 60 kroner.En en oppdatering ved navn "Great company, but not right now" skriver meglerhuset at aksjen har gått litt for bra den siste tiden.Prisingen av aksjen er nå på linje med TGS mens aksjen ifølge Nordea burde handles til en rabatt i forhold til konkurrenten.- Spectrum har skutt i været så langt i år og har lagt på seg 84 prosent. Det er helt klart at markedet setter pris på en aktør innen multiklient-sektoren med store ambisjoner og det gjør vi også. Men selskapet vil ikke kunne slå home run i hver tildeling i 2013 og ser man risk/reward-forholdet er det nedside i aksjen slik sitasjonen er nå, skriver Nordea.Investor Øystein Stray Spetalen er desidert største aksjonær i Spectrum og hans Ferncliff eier blant annet 19,3 prosent av aksjene.Også flere av hans andre foretak er blant de største aktørene i selskapet.

Nyheter
Børs