Storfusjon mellom sørlandsbanker

Sparebanken Sør og Sparebanken Pluss ønsker å slå seg sammen for å danne en ny storbank med en forvaltningskapital på 90 milliarder kroner.

Håndtrykk. Foto: Finansavisen.
Børs

De to bankene har inngått en intensjonsavtale om en fusjon, den største i banksektoren siden DNB/NOR-fusjonen i 2004, opplyser selskapene i en felles pressemelding tirsdag.- Denne fusjonen er riktig og viktig for landsdelen. Vi rigger en bank for fremtiden, og vi har ivaretatt en lik og balansert fordeling ledelsesmessig og geografisk. Kundene vil møte en lokal bank med større kraft og mer kompetanse enn det de to bankene hver for seg kan tilby, sier styreleder Torstein Moland i Sparebanken Sør.Fellesfunksjonene skal deles mellom de to bankenes hjembyer. Personmarkedet skal styres fra Arendal, mens Kristiansand blir base for bedriftsmarkedet.Innen sommeren skal den endelige fusjonsavtalen være på plass, og dersom myndighetene godkjenner planene, vil den nye banken være et faktum fra førstkommende årsskifte. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv