Strateg: - Dette kommer til å gå veldig, veldig galt

Société Générale-strateg Albert Edwards ser mørke skyer på finanshimmelen.

Illustrasjonsfoto: AP Photo
Børs

Strateg i Société Générale, Albert Edwards, mener det er mye i markedet som minner om tiden før toppen i 2007, skriver Dagens Næringsliv.Flere amerikanske og europeiske børsindekser er nå over eller svært nær gamle toppnoteringer. Det gir Edwards en følelse av déjà vu."Når Dow stiger til nye all time highs, føles det svært likt som rett før toppen i 2007", skriver han i en rapport.Edwards har ifølge avisen blitt en kjent strateg i London med sine ofte pessimistiske prognoser og estimater, og har ofte advart om alt fra bolig- og råvarebobler til kredittboble og global økonomisk nedgang."Jeg hadde hagepermisjon da Dow-indeksen nådde sitt forrige toppnivå i 2007. Et ekko fra de dagene er at jeg begynte å føle meg ensom. Pessimisme (realisme) er veldig sjeldent på salgssiden, så jeg tok en kaffe med Bob Janjuah, som er like pessimistisk som meg. Jeg ble i bedre humør, og jeg ble igjen sterk i troen i mitt syn om at dette kommer til å gå veldig, veldig galt", skriver Edwards, ifølge DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs