Trippel kursmålhopp for en av dagens børstapere

Sparebank 1 Markets, Pareto Securities og SEB rykker alle ut med ferske synspunkter vedrørende en av Oslo Børs mest profilerte aksjer. Verdipapiret er blant de store som faller mest mandag.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP
Børs

Pareto Securities og SEB rykker mandag ut med oppdaterte syn på DNB-aksjen.De to gigantene har imidlertid annerledes syn på hvor kursen skal i tiden fremover.Pareto nedgraderer til hold men øker samtidig kursmålet til 95 kroner fra 89 kroner.SEB hever også sitt kursmål men starter der Pareto ender og tar målet fra 95 kroner til 105 kroner. Kjøp av aksjen anbefales.Pareto skriver i en oppdatering at de oppjusterer inntjeningsestimatet for DNB, men mener aksjen har steget solid den siste tiden og har dermed mindre tro på friske dager og uker fremover.- Selv om vi fortsetter å tro at høyere kapitalkrav vil støtte et positivt inntjeningsmomentum, ser vi et betydelig kapitalunderskudd for banken mot Basel III, skriver meglerhuset.SEB sier på sin side at grunnen til kursmålhoppet er DNB beslutning om å heve renten med 0,30 prosent.Meglerhuset mener renteøkningen demonstrerer bankens prismakt.- For boliglån, er dette mindre enn 50-100 basispunkter som finansdirektøren snakket om på fjerdekvartalspresentasjonen. Vårt syn er at DNB øker prisene med 30 punkt nå som et første skritt. De vil nå vente og se hvordan den endelige reguleringen ser ut og hvordan konkurrentene reagerer. Hvis konkurrentene følger opp vil DNB etter vår oppfatning øke prisene med minst 20-30 punkter, som setter den totale økningen i den lave enden av finansdirektørens guiding. Vi forventer at konkurrentene å følge, heter det fra SEB.DNB er mandag ned 2,32 prosent til 90,35 kroner. Dermed er det kun Storebrand (ned 7,70 prosent) som faller mer blant de mest omsatte.Pareto ser dermed en oppside for aksjen på rundt 5 prosent mens SEB tror den kan heve seg 16,2 prosent.Sparebank 1 Markets høyner også kursmålet på DNB mandag fra 90 til 105, «hovedsakelig på bakgrunn av marginforbedringer på boliglån».

Nyheter
Børs