Yme-plattformen sendes til skroting

Etter mye om og men er det nå klart at den omstridte Yme-plattformen skrotes.

Plattformen Yme - bilder er hentet fra Talisman Energy
Børs

Eieren SBM (Single Buoy Moorings) er blitt enig med oljeselskapet Talisman om at Ymes tid er forbi, skriver Stavanger Aftenblad. De to selskapene har lenge vært uenige om hvem som skal ta den økonomiske støyten for det mislykkede prosjektet.Riggen ble bygget i Abu Dhabi i 2010, men måtte gjennom store utbedringer etter at det ble oppdaget tusenvis av feil. I juli i fjor ble 140 personer evakuert fra Yme.Ved juletider kom de første meldingene om at plattformen skulle skrotes, men så sent som i slutten av februar vurderte Talisman å bemanne riggen dersom den var stabil.SBM skal stå for skrotingen, men skal betale Talisman 2,7 milliarder kroner for å fjerne plattformen fra Yme-feltet i Nordsjøen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv