Analysesjef tror Oslo Børs åpner solid opp

Børsrally i Japan og oppgang på Wall Street. Dette vil påvirke Oslo Børs mandag.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,66 prosent i dag:- Kommunikasjonen fra helgens G20 møtet er klar, og denne er spesielt positiv for Japan og deres pågående pengetrykking. Dvs. finansministrene fra de 20 største økonomiene i verden er positiv til måten Japan forsøker å skape vekst på gjennom å trykke penger. USA og England har forøvrig gjort det samme i flere år. Den japanske børsen stiger kraftig på disse meldingene, heter det i en fersk oppdatering.Børsrally i Japan. Det er stort sett god stemning på de asiatiske børsene mandag morgen . Samleindeksen MSCI Asia Pacific stiger 0,6 prosent, med omtrent fem aksjer som stiger for hver andre som faller.Oppgangen kommer etter at japanske yen faller til det laveste nivået mot dollar på fire år. Årsaken er at stimuleringstiltakene fra Bank of Japan ikke møtte motstand på et G-20-møte.- Vi ser nå bare begynnelsen på et langvarig rally i asiatiske aksjer. Japan har nå klar bane til å fortsette med det de tidligere har annonsert - det har blitt validert av G-20. Jeg er ganske optimistisk, og aksjer, i forhold til obligasjoner, ser veldig, veldig attraktive ut, sier Kenneth Taubes i Pioneer Investments til Bloomberg News.I Japan stiger Nikkei 2,01 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,95 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,04 prosent. Børsen i Taiwan klatrer 0,48 prosent, Kospi i Sør-korea er opp 0,79 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,49 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,05 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje med juni-levering omsettes nå for 99,84 dollar fatet, opp 0,19 prosent. Det er knappe 14 cent mer enn ved børsslutt fredag.Oppgang på Wall Street. Det var positiv stemning på Wall Street fredag . Dow Jones steg 0,07 prosent til 14.547,51, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte opp 1,25 prosent til 3.206,06. S&P 500 klatret 0,88 prosent til 1.555,25.Men til tross for fredagens oppgang, var uken den svakeste hittil i 2013. Årsakene var blant andre skuffende nøkkeltall fra Kina, kraftig fall i oljeprisen, samt at Det internasjonale pengefondet (IMF) kuttet sine estimater for den globale veksten.Over uken endte Dow Jones ned 2,1 prosent, og det samme gjorde S&P 500.En av fredagens aller største tapere var IBM, som til slutt endte ned hele 8,28 prosent til 190,00 dollar per aksje.Oppgang på Oslo Børs. Oslo Børs endte opp 1,14 prosent fredag, på 465,99 poeng. Det var omsatt verdipapirer for 2,75 milliarder kroner.Lakseselskapet Marine Harvest steg 2,66 prosent til 5,97 kroner etter at styret foreslo et ekstraordinært utbytte på 10 øre per aksje. Seadrill steg 1,50 prosent til 210,40 kroner, og Statoil steg 1,65 prosent til 135,80 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer idag:Resultat:Yara: Resultat per 1. kvartal, presentasjon Bygdø Allé 2 kl. 09.30, webcast, telefonkonferanse kl. 14.00Kitron: Resultat per 1. kvartalMakro:Norge: Statskassevekselauksjon, kl. 11.05ØMU: Forbrukertillit, mars, kl. 16.00USA: Bruktboligsalg, mars, kl. 16.00Annet:SSB: Kjøttproduksjon, 2012, kl. 10.00SSB: Annen tjenesteyting, omsetning 6. termin 2012, kl. 10.00SSB: Konkurser, 1. kvartal 2013, kl. 10.00DNB Markets: Nye makroprognoser, kl. 10.00Sentralbanksjef Øystein Olsen holder gjesteforelesning ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen, kl. 15:15Kitron: GeneralforsamlingTomra Systems: GeneralforsamlingHavila Shipping: GeneralforsamlingUtenlandske:Caterpillar, China Mobile, Halliburton, Philips, Stmicroelectronics, Texas InstrumentsKilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)

Nyheter
Børs